Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Řepákovi lze vytknout jenom špatný timing

Sport

  21:55
Praha - Běží druhá minuta zápasu na letenském Olympu. Tomáš Řepka podává elegantním hodem brněnskému Bestovi míč, aby mohl rozehrát autové vhazování. Zdánlivě nevinné gesto ovšem získalo rozměr exorcismu.

Pánové...odcházím. foto: ČTK

Do Besty následně vstoupil démon, ten se však, jak by se slušelo, nevrhl ze skály do moře, nýbrž vystřihl prvotřídní figuru z tance sv. Víta.  O držiteli ceny Thálie za rok 2008 je tedy již rozhodnuto. Vítězem nebude Viktor Preiss, ale Aleš Besta. Doufám, že se mnou Jan Rejžek souhlasí. Jediné, co lze Řepákovi vytknout, je špatný "timing", jak říkají fotbaloví profesoři. (My, primitivní barbaři, říkáme "načasování".)

Ke své hře na exorcistu si mohl zvolit vhodnější dobu. Ale to vědí všichni, dokonce i on sám, a tak je lepší dívat se dopředu. Zbytek oslabeného týmu předvedl odhodlání, nicméně to, co stačilo např. na Jablonec, bylo na Brno málo. Pokud však ona vůle přetrvá, věřím, že nakonec povede Spartičku ke konečnému triumfu.  Co se děje za našimi zády, nemá smysl komentovat. Vše máme stále ve svých rukách... Safra, kde jsem to jen slyšel?

Martin Čejka

Autor (39) fandí Spartě již od prenatálního věku. Jeho předci byli sparťané a budou jimi i jeho potomci.

Autor: