Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Řepka lítá v dalším průšvihu. Závazky neplatí ani v podmínce a opět mu hrozí soud

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka opustil 6. ledna 2020 v doprovodu své přítelkyně Kateřiny Kristelové borskou věznici v Plzni. Ve vězení strávil 226 dní, víc než třetinu trestu za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na jeho druhou exmanželku a maření úředního rozhodnutí. O podmíněném propuštění v neveřejném řízení rozhodl Krajský soud v Plzni. foto: ČTK

Praha - Bouřlivák Tomáš Řepka ve své nejnovější knize sliboval, že mu vězení otevřelo oči a průšvihům se bude už vyhýbat. Jenže znovu se mu nechce platit své závazky.
  10:09

Řepka po svém odchodu do fotbalového důchodu létá z jednoho průšvihu do druhého. Neplatil alimenty na své tři děti, dlužil peníze, kam se podíval, svou bývalou manželku se snažil zdiskreditovat podaným inzerátem v erotické seznamce a nakonec prodal vypůjčené luxusní vozidlo. V roce 2019 dostal bývalý obránce Sparty, West Hamu či Fiorentiny dvouletý trest, který si měl odpykat ve vězení.

Právě kvůli dlužným alimentům mu ovšem hrozil delší trest a jen díky štědrému podnikateli ho nedostal. Server Seznam Zprávy totiž zjistil, že mu před rokem bezúročně půjčil sto tisíc korun bývalý majitel fotbalového klubu Bohemians Michal Vejsada. Peníze měly jít dle podepsané smlouvy výhradně na dlužné alimenty a Řepka měl splácet tisíc korun měsíčně. Získané peníze ho uchránily před delším trestem, místo vděku ale Vejsada nyní čelí jen pohrdavým urážkám.

Tomáš Řepka v dresu Sparty
Fotbalista Tomáš Řepka hrál za Hvozdnice

Vejsada pro Seznam Zprávy prozradil, že chtěl pomoci sportovci, který ve fotbale něco dokázal a spadl na dno, ze kterého se sám nedokázal vyhrabat. Do začátku letošního roku však Vejsadovi nepřišly žádné peníze, neřešil to ovšem z toho důvodu, že byl Řepka v té době v ruzyňské věznici. Z ní byl propuštěn na začátku letošního roku, přesto peníze dál neposílal. Až podnikateli došla trpělivost.

Fotbalistu upozornil v sms zprávě, místo snahy o zaplacení částky mu však přišly jen urážky. „Jseš sráč, ale to se o tobě ví!!!“ napsal mu mimo jiné Řepka. Bývalý fotbalista Vejsadovi nakonec poslal deset tisíc korun, dál prý ale nesplácel, a tak na něj podnikatel podal žalobu.

Pro Řepku to ovšem znamená značné komplikace, byl totiž propuštěn s tříletou podmínkou, a tak mu hrozí návrat do vězení.

Řepka se už několik let nachází ve finanční tísni. Přitom ve své v pořadí třetí knize spočítal, že si během kariéry dokázal vydělat zhruba 400 milionů korun hrubého, čistého to prý byla přibližně polovina. 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...