Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Reprezentaci čeká Dánsko, v útoku nastoupí osamocený Necid

Sport

  13:31
PRAHA - Poslední zápas letošního roku má před sebou česká fotbalová reprezentace. Přípravný zápas v Dánsku uzavře další fázi budování nového týmu pod vedením trenéra Michala Bílka. Kouč předpokládá, že Dánové prověří českou defenzivu více než tři předchozí kvalifikační soupeři pro mistrovství Evropy.

Trénink fotbalové reprezentace foto: ČTK

Bílek plánuje, že v Dánsku nasadí od začátku pětičlennou zálohu a jediného hrotového útočníka Tomáše Necida. "V minulých zápasech hrál velmi dobře. Oproti těm zápasům, které jsme odehráli dříve, udělal obrovský pokrok dopředu, hrál týmově, v obrovském pohybu a s chutí. Mimořádně se mu dařilo, proto nastoupí od začátku," prohlásil český trenér.

Předpokládané sestavy

Dánsko: Lindegaard - Thomsen, Kröldrup, Stadsgaard, Mtiliga - Eriksen, Poulsen, Jensen - Rommedahl, Junker, Krohn-Dehli.

Česko: Čech - Pospěch, Rajnoch, Suchý, M. Kadlec - Rezek, Rosický, Hübschman, Plašil, Pudil - Necid.

V posledním utkání národního týmu v tomto roce chce na hřiště poslat všechny nominované hráče s výjimkou náhradního brankáře Jana Laštůvky, který bude krýt záda Petru Čechovi.

Bílek tak potvrdil, že tentokrát upustí od rozestavení 4-4-2, které národní tým v poslední době praktikoval. Do základní jedenáctky postaví od začátku také plzeňského Jana Rezka, který by měl nastoupit na kraji zálohy. Další jména zatím Bílek neprozradil.

Úvod kvalifikace národnímu týmu nevyšel, ale po dvou výhrách se vrátil do postupových bojů a situace kolem něj se uklidnila. Snad i proto neplánuje Bílek další velké pokusy se složením týmu a až na jednoho hráče povolal to nejlepší, co mohl. Chybí mu marodi Baroš se Sivokem, volno s ohledem na náročný klubový program dostal i Roman Hubník. Jinak by měly být k dispozici všechny opory včetně Tomáše Rosického a Petra Čecha.

"Na konci roku je vždy příjemné i pro budoucnost, když ten závěr dopadne dobře. Hrajeme proti soupeři, který má velkou kvalitu. Chceme navázat na ty výkony z posledních dvou kvalifikačních zápasů, utkání zvládnout a pokud možno vyhrát," přál si Bílek.

Utkání začne ve 20:15, rozhodování bylo svěřeno Angličanům, jako hlavní se představí Howard Webb. Přímý přenos vysílá ČT4.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...