Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ronaldinhův přestup se blíží

Sport

  9:17
BARCELONA - Fotbalisté Barcelony zahájili pod vedením nového kouče Pepeho Guardioly přípravu na příští sezonu, ovšem bez Ronaldinha. Brazilská hvězda nedorazila ani na smluvenou schůzku s vedením klubu, na které měla jednat o své budoucnosti. I když nový trenér již dříve prohlásil, že s Ronaldinhem dále nepočítá, osmadvacetiletý ofenzivní hráč měl podle funkcionářů na Nou Camp dorazit.

Ronaldinho při benefiční akci v Sao Paulu na podporu dětem a adolescentům trpících rakovinou. foto: ČTK

O Ronaldinha, který má za sebou nevydařenou sezonu, projevují velký zájem AC Milán a Manchester City. Právě anglický tým je podle šéfa Barcelony Joana Laporty momentálně kandidátem číslo jedna. "Ronaldinho má dvě zajímavé nabídky a přiklánějí se spíše k té z Manchesteru City, " řekl Laporta rozhlasové stanici Catalunya Radio. Podle španělských médií nabízí klub bývalého thajského premiéra Tchaksina Šinavatry za Ronaldinha 32 milionů eur (745 milionů korun).

"Doufáme, že se situace vyřeší v tomto týdnu, " uvedl Laporta. Ronaldinho, který zářil v dresu Barcelony při zisku ligových titulů v letech 2005 a 2006 a předloňském triumfu v Lize mistrů, měl v minulé sezoně problémy se zraněními i kondicí. V  Manchesteru City by se mohl pokusit oživit svou kariéru ve spolupráci s krajanem Jo, kterého klub koupil z CSKA Moskva. "Vypadal, že ho myšlenka na přestup k nám nadchla, " uvedl nový kouč anglického celku Mark Hughes.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!