Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo bude hrát v Saúdské Arábii. Portugalský fenomén míří do an-Nasru

Portugalec Cristiano Ronaldo dribluje ve čtvrtfinále mistrovství světa s Marokem. foto: AP

Jeden z nejlepších fotbalistů historie Cristiano Ronaldo se ke konci kariéry vydal do exotické destinace za gigantické peníze. Uzavřel smlouvu s klubem an-Nasr do roku 2025. V Saúdské Arábii by si ročně mohl vydělat astronomickou částku 200 milionů eur (přes 4,8 miliardy korun).
  23:00

„Toužím zažít novou fotbalovou ligu v jiné zemi. Vize an-Nasru je velice inspirativní,“ citoval klub Ronalda.

„Tohle je víc než zápis do historie. Tenhle přestup je nejen motivací pro náš klub k dosažení ještě větších úspěchů, ale motivuje i naši ligu, náš národ a budoucí generace, chlapce a dívky, aby byli co nejlepší,“ uvedl prezident an-Nasru Muslí Al Muammar.

Pětinásobný držitel Zlatého míče skončil na podzim v Manchesteru United, jehož vedení i trenéra Erika ten Haga předtím zkritizoval v televizním rozhovoru. Nabídku ze Saúdské Arábie od tehdy nejmenovaného klubu obdržel Ronaldo už v létě, ale rozhodl se pokračovat na Old Trafford.

V anglickém týmu ale mistr Evropy z roku 2016 vypadl ze základní sestavy a měl rozepře s Ten Hagem. Do Manchesteru se Ronaldo loni vrátil po 12 letech, mezitím hrál za Real Madrid a Juventus.

Hvězdnému útočníkovi se nedařilo ani na MS v Kataru. V úvodním duelu se sice díky gólu do sítě Ghany stal prvním hráčem v dějinách, který skóroval na pěti světových šampionátech, další střelecký zápis už ale nepřidal. Po vyřazení Portugalska ve čtvrtfinále s Marokem se Ronaldo začal individuálně připravovat v tréninkovém centru Realu Madrid.

Za exotickým angažmá se vydává ověnčen řadou významných trofejí. S Realem vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a třikrát klubové mistrovství světa, má i dva španělské tituly a dvě prvenství ve Španělském poháru. Při svém prvním působení v Manchesteru United slavil s týmem tři ligové tituly, Anglický pohár, triumf v Lize mistrů i na MS klubů. S Juventusem vyhrál dvakrát ligu a jednou Italský pohár. Během své kariéry nastřílel přes 800 gólů.

An-Nasr je devítinásobným mistrem Saúdské Arábie, v 90. letech minulého století ho krátce vedl i Dušan Uhrin starší. Tým trénuje Francouz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Řím, Lyonu nebo Marseille. V kádru jsou kolumbijský brankář David Ospina, který dříve chytal za Arsenal a Neapol, bývalý záložník Bayernu Mnichov Brazilec Luiz Gustavo či kapitán kamerunské reprezentace Vincent Aboubakar.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...