Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo: Chci pryč!

Sport

  14:30
MANCHESTER - Fotbalový záložník Cristiano Ronaldo je v Manchesteru United držen proti své vůli. Třiadvacetiletý hráč to prohlásil v portugalské televizi a zároveň potvrdil své dřívější přání odejít do Realu Madrid. Dodal, že souhlasí s výrokem prezidenta mezinárodní federace FIFA Seppa Blattera, který označil postoj Manchesteru United k Ronaldovi za moderní formu otrokářství.

Ronaldo chce pryč. foto: AFP


"Má pravdu, řekl to naprosto správně," odpověděl na dotaz portugalské televize Ronaldo. Deník The Guardian dnes ovšem neopomenul připomenout možnou motivaci Blatterova výroku. Prezident FIFA je totiž čestným členem Realu Madrid a náklonnost ke španělskému celku nepopírá, dosud ale nedobrovolné držení hráčů nikdy takto ostře nenapadl.


Jméno Realu z Ronaldových úst v rozhovoru nepadlo, ale mezi řádky bylo možné jasně vyčíst, co si mladý Portugalec přeje. "V tuhle chvíli se k tomu nesmím vyjadřovat. Ale dobře víte, co jsem už dříve řekl a co chci," prohlásil k možnému přestupu do Španělska.
Zjevně tím odkazoval na svůj výrok z konce června, v němž označil přestup do Realu za "splnění dětského snu" a "věc, kterou by rád udělal". Zároveň dodal, že vůbec neví, kde začne příští sezonu.
Ostatní týmy jsou totiž v červenci v plné přípravě a do začátku anglické ligy zbývá jen měsíc, zato Ronaldo může ještě v klidu odpočívat. Tento týden se totiž podrobil operaci poraněného kotníku a má od klubu svolení zůstat v Portugalsku.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!