Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Ronaldo operován

Sport

  14:10
AMSTERODAM - Portugalský fotbalista a nejlepší střelec Evropy za minulou sezonu Cristiano Ronaldo se dnes v ranních hodinách v Amsterodamu podrobil operaci poraněného pravého kotníku. Potvrdil to mluvčí amsterodamské nemocnice AMC s tím, že zákrok proběhl v pořádku a Ronaldo by mohl již během úterý nemocnici opustit.

Cristiano Ronaldo v obležení novinářů po návratu z Eura foto: AFP

Třiadvacetiletý křídelní hráč byl největší hvězdou uplynulé sezony, když 42 góly pomohl Manchesteru United k zisku titulu v anglické lize i Lize mistrů. Měl být rovněž největší hvězdou na evropském šampionátu, ale v dresu Portugalska tolik nezářil. Poté prozradil, že poslední tři měsíce hrál s poraněným hlezenním kloubem.

 Po poradě s několika specialisty se nakonec rozhodl podstoupit chirurgický zákrok. Nyní by se měl až šest týdnů zotavovat, kvůli čemuž nestihne přípravu Manchesteru v Jihoafrické republice a pravděpodobně ani start nové sezony, která v Anglii začne 16. srpna.

Stále se spekuluje o Ronaldově možném přestupu do Realu Madrid, ale předseda španělského mistra Ramón Calderón v neděli řekl, že si nemyslí, že hvězdný útočník odehraje příští sezonu na San Bernabeu. "Za daných okolností je pravděpodobnější, že Cristiano Ronaldo bude hrát příští rok za Manchester United," uvedl Calderón.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!