Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo vystřílel oslabenému Juventusu remízu s AS Řím, Barák byl u výhry Verony nad Udine

Cristiano Ronaldo foto: ČTK

Řím - Obhájce titulu Juventus Turín v druhém kole italské ligy ztratil body. Remízu 2:2 na hřišti fotbalistů AS Řím zachránil hostům dvěma góly Cristiano Ronaldo, favorit dohrával o deseti. Český záložník Antonín Barák odehrál celý zápas při vítězství Verony 1:0 nad Udine.
  23:15

AS Řím se ujalo vedení po penaltě Jordana Veretouta, stejným způsobem ale odpověděl Ronaldo. Hvězdný Portugalec vstřelil gól v úvodních dvou zápasech sezony počtvrté v kariéře.

V nastaveném čase první půle zakončil Veretout rychlý brejk a v 62. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Adrien Rabiot. „Stará dáma“ ale dokázala i v oslabení srovnat, tentokrát se Ronaldo prosadil hlavou. Juventus nezdolal „Vlky“ podruhé za sebou, na konci minulé sezony jim dokonce podlehl na vlastním stadionu 1:3.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

Spezia - Sassuolo 1:4 (30. Galabinov - 12. Djuričič, 64. Berardi z pen., 66. Defrel, 76. Caputo),

Hellas Verona - Udine 1:0 (57. Favilli),

Neapol - FC Janov 6:0 (10. a 65. Lozano, 46. Zielinski, 57. Mertens, 69. Elmas, 72. Politano),

Crotone - AC Milán 0:2 (45.+2 Kessié z pen., 50. Díaz),

AS Řím - Juventus Turín 2:2 (31. z pen. a 45.+1 Veretout - 44. z pen. a 69. Ronaldo).

Barák nastoupil na rozdíl od minulého duelu proti AS Řím v základní sestavě a pomohl svému týmu k udržení stoprocentní bilance. Utkání rozhodl v 57. minutě střídající Andrea Favilli. Verona v úvodním kole sice remizovala bez branek, římský celek ale nakonec kvůli administrativní chybě prohrál zápas kontumačně.

Šest bodů po dvou kolech mají na kontě také Neapol po jasné výhře 6:0 nad Janovem a AC Milán, který si poradil 2:0 s Crotone. „Rossoneri“ zvládli utkání navzdory absenci své největší hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který je po pozitivním testu na koronavirus v karanténě. O výsledku rozhodly trefy Francka Kesséeho z penalty a Brahima Díaze.

Sassuolo zvítězilo na hřišti Spezie 4:1. Nováček soutěže držel nerozhodný stav do 64. minuty, kdy proměnil penaltu Domenico Berardi a favorit následně rozhodl dalšími dvěma góly v rozmezí deseti minut.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...