Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Rooney si bude vydělávat 6,9 milionu týdně, s United podepsal na 5 let

Sport

  12:48
Manchester - Útočník Wayne Rooney se stal díky nové pětileté smlouvě s Manchesterem United nejlépe placeným fotbalistou na světě. Podle britských médií si reprezentační kanonýr vydělá týdně 250.000 liber (6,9 milionu korun). Dosud pobíral "jen" 90.000 liber.

Wayne Rooney na tréninku foto: Reuters

Čtěte také

Rooney, jenž v neděli oslaví 25. narozeniny, trumfne i bývalého spoluhráče z Old Trafford Portugalce Cristiana Ronalda, jenž v Realu Madrid vydělává týdně v přepočtu šest milionů korun.

Anglický útočník v tomto týdnu nejprve oznámil, že z Manchesteru odejde, protože mu vedení klubu nezaručilo výrazné investice do hráčského kádru, aby mohli United hrát o nejvyšší pocty. Názor podle listu The Sun změnil po telefonátu s americkými majiteli klubu, rodinou Glazerů, kterou fanoušci viní ze špatného hospodaření v Manchesteru.

Wayne Rooney na tréninku

Glazerové prý slibují vyčlenit v létě příštího roku na nákup posil 50 milionů liber. Na své hrozbě odchodem Rooney vydělal, protože při předchozích jednáních mu Manchester nabízel prodloužení smlouvy s platem 125.000 liber týdně. Glazerové mu při osobní intervenci slíbili ještě výraznější zvýšení platu.

V anglické lize Rooney překonal díky novému kontraktu rekordní plat záložníka Yayi Tourého, který v konkurenčním Manchesteru City bere týdne 185.000 liber.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.