Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Přestup z Letné do Edenu? Sparťan Plavšič má po sezoně podepsat Slavii, sám to ale vyvrátil

Vítězství Sparty pečetil gól Srdjana Plavšiče. foto: MAFRA

Aktualizujeme
Praha - Čerstvý fotbalový šampion republiky brzy získá novou posilu. A to zvučnou, překvapivou! Do Slavie má namířeno sparťanský záložník Srdjan Plavšič, jemuž v červnu vyprší smlouva. Je to však pravda? Srbský křídelník to sám popřel. „Se Slavií jsem smlouvu nepodepsal, ani jsem s nimi nejednal o žádné nabídce,“ napsal na svůj Instagram.
  13:59aktualizováno  14:04

Je to mimořádně pikantní novinka už i vzhledem k tomu, že se ve středu hraje znovu derby, tentokrát o postup do pohárového finále.

Jako první o chystaném přestupu informoval server iSport.cz. Podle zdrojů iDNES.cz je Plavšič v Edenu dokonce domluvený na podmínkách smlouvy od 1. července.

Plavšičovi současný kontrakt ve Spartě, kde působí od léta 2017, vyprší koncem června. Znamená to, že už od tohoto ledna mohl vyjednávat o smlouvě jak se současným zaměstnavatelem, tak s jiným zájemcem.

Ukazuje se, že tím je Slavia.

Sparta přitom dynamickému srbskému křídelníkovi nové podmínky nabídla, vyjádřila zájem, aby na Letné pokračoval, ale Plavšič zatím nekývl, k dohodě podle informací iDNES.cz nedošlo.

Sparťané slaví Wiesnerův gól
Zleva Srdjan Plavšič ze Sparty a Tomáš Wiesner ze Sparty se radují z vítězství.

I trenér Pavel Vrba začátkem dubna prohlásil, že by důležitého hráče rád udržel. „Nejsem na tom tak dobře, abych mu já dával smlouvu. No, i když možná bych ho rok uživil. Ale vážně, věřím, že Sparta udělá všechno pro to, aby ho udržela,“ říkal po deklasování Teplic (7:2).

Vypadá to ale, že se to Letenským nepodařilo.

Nevysoký záložník, který už delší dobu patří mezi oblíbence slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského, je na cestě na druhý břeh Vltavy. Zbývají formality.

Plavšič ve Spartě hraje čtvrtou sezonu, byl jednou ze zahraničních posil v éře italského trenéra Andrey Stramaccioniho. Na rozdíl od většiny tehdejších akvizic neúspěšného kouč je v jejím kádru dodnes, obvykle nastupoval v základní sestavě.

Má obdivuhodné zrychlení, velmi solidní techniku, nebojí se soubojů jeden na jednoho, ale mohl by být produktivnější, v 79 zápasech nejvyšší soutěže nastřádal jen sedm branek a jedenáct asistencí.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...