Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Rosický by chtěl už na podzim hrát

Sport

  14:52
LONDÝN - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický doufá, že v září bude moci znovu začít hrát po zranění podkolenní šlachy a následné operaci. Kvůli ní přišel záložník Arsenalu o červnové mistrovství Evropy. V současnosti má za sebou už tři týdny přípravy v londýnském klubu.

Tomáš Rosický trpí na lavičce při sledováni hry českého týmu foto: ČTK

"Všechno běží, jak má, zatím je to dobrý. Samozřejmě je to ještě bolavé, protože šlo o velký zákrok," řekl deníku Sport Rosický s tím, že příští týden by měl začít běhat.

Sedmadvacetiletý hráč zmešká 20. srpna přátelský zápas národního týmu s Anglií ve Wembley i úvod nové sezony s Arsenalem, ale již v září by se mohl vrátit k soutěžním utkáním. "Reálné je, že zmeškám tak dva tři zápasy. Plán je takový, že pokud půjde vše dobře, měl bych se vrátit v září," uvedl Rosický, která nehrál od konce ledna.

O tom, zda by mohl stihnout úvodní zápas národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa 10. září v Severním Irsku, nechce spekulovat. "Uvidíme, jak to všechno bude vypadat, v tomhle nechci vůbec předbíhat," řekl.

Operovaná noha se podle něj pomalu vrací do původního stavu. "Už se začíná podobat té druhé," řekl se smíchem. "Mám za sebou tři týdny přípravy a cítím se silnější. Pro mě je důležité, že mé pocity odpovídají tomu, že všechno probíhá normálně," prohlásil Rosický.

Z Londýna sledoval volbu nového reprezentačního trenéra, kterým se ve čtvrtek stal Petr Rada, jenž dostal přednost před Jozefem Chovancem. "Nemůžu říct, že bych jednomu z nich fandil více než druhému. Volba je pozitivní v tom, že Petr Rada může navázat na Brücknerovu práci. Mužstvo dobře zná, pracoval s ním. V tomhle je to výhoda, viděl hráče, jak se chovají třeba na trénincích. Samozřejmě záleží na něm, jak to všechno zvládne, co se týká taktické a celkové přípravy na zápasy. Jak já ho znám, je to velký bojovník," řekl Rosický.

Autor: