Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Rosický na EURO nepojede

Sport

  13:23
PRAHA - České fotbalové reprezentaci bude na červnovém mistrovství Evropy chybět zraněný kapitán Tomáš Rosický. Záložník Arsenalu na dnešní tiskové konferenci v Praze řekl, že nestihne vyléčit podkolenní šlachu, kterou si poranil v lednu.

Rosický se nyní cítí hrozně. foto: ČTK

O vrchol sezony tak klíčový hráč národního týmu přijde a neexistuje prý žádná šance, že by se před ním stačil dát do pořádku.


Rosického absence možná urychlí rozhodnutí někdejšího kapitána Pavla Nedvěda vrátit se do národního týmu, přestože reprezentační kariéru už předloni definitivně uzavřel. V posledních týdnech se však začalo nahlas mluvit o tom, že v případě Rosického neúčasti Nedvěd mužstvu přijde na pomoc. Pro Rosického kariéru bude navždy znamenat černé datum 19. leden letošního roku. V ligovém utkání na hřišti Fulhamu mu protihráč "zajel" do kolena, Rosický o týden později ještě naskočil do duelu s Newcastlem, ale po devíti minutách si zranění obnovil. Od té doby se už na hřišti neobjevil.


Pro českou reprezentaci se tak potvrdily černé předpovědi, které už během jara zvěstovaly, že Rosický je pro Euro ztracený. I když v lednu se hovořilo maximálně o několikatýdenní absenci. Tvořivému záložníkovi už nepomohla ani léčba v Praze, na níž po konzultaci se zástupci Arsenalu odjel během ledna. Stejný osud před mistrovstvím světa v roce 2006 potkal třeba i záložníka Vladimíra Šmicra, který při angažmá v Bordeaux utrpěl zranění podobného druhu a na MS se nepodíval. I v jeho případě se nejprve nepochybovalo o tom, že se brzy vyléčí.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...