Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Rozhodčí ukradl Slavii vítězství

Sport

  22:47
AMSTERODAM - Slavia se chtěla s letošní pohárovou sezonou rozloučit důstojným výsledkem. Nikdo totiž neskrývá, že český mistr očekával od svého vystoupení v Evropě mnohem více. Dnes tak proti Ajaxu hrál hlavně o svou čest a o první výhru. Čest rozhodně neztratila. O tři body ji připravil až v 90. minutě neuvěřitelnou penaltou rozhodčí. Zápas tak skončil nerozhodně 2:2.

Slávisté slaví druhý gól v síti Ajaxu. foto: ČTK

Sledovali jsme on-line

Sešívaní nastoupili ke svému poslednímu utkání v tomto roce s řadou změn. V brance nechytal Vaniak, který byl distancovaný za červenou kartu s Hamburkem. Nahradil ho mladý gólman Diviš. Ani na střídačce se překvapivě neobjevila dvojice Švento – Necid. Švento zřejmě kvůli zranění a Necid po domluvě s jeho novým zaměstnavatelem. Hosté tak hráli s pěti záložníky a Šenkeříkem na hrotu.

Plánovaná hra na rychlé brejky nicméně dostala trhlinu už ve 3. minutě kdy se trefil Vertonghen. Kapitán domácích si naskočil na roh Sulejmaniho a hlavou nedal Divišovi šanci. Ajax byl v té době výrazně aktivnější, ale většina jeho pokusů končila mimo branku.

V jedenácté minutě Cvitanich unikl ofsajdové pasti, ale vychytal jej skvělým vyběhnutím Diviš. Hned z protiútoku Slavia vyrovnala. Krajčík našel na penaltovém puntíku Černého a ten netradičně pravou poslal míč od břevna do branky.

V té době se hrál velmi dobrý fotbal, oba týmy se nebály útočit. Více šancí měl znovu Ajax, ale tu největší kryl gólman Diviš. Ještě před koncem poločasu šel český mistr do vedení. Krajčík skvěle nacentroval a Jarolím se přetlačoval s van der Wielem, nakonec do branky míč usměrnil nejspíše obránce Ajaxu. Gól byl nakonec připsán Jarolímovi.

Ve druhém poločase už to bylo s kvalitou horší. Slavia pilně bránila a vyrážela na smrtící brejky. Ajax si dokázal ve druhé části připsat všeho všudy jedinou gólovku. Po hodině hry Sulejmani dobře nacentroval. Hlavičku de Jonga vyrazil ale Diviš na roh. Slavia kontrovala nejprve Šenkeříkem a poté Jarolímem. Když v 89. minutě přišel defenzivu posílit Cissé a vše vypadalo na první vítězství Slavie v letošních pohárech, do osudu utkání se vložil rozhodčí. Sudí odpískal naprosto absurdní penaltu: Suarez pád v pokutovém území zcela jednoznačně nafilmoval a rozhodčí mu to sežral i s navijákem. Místo žluté karty pískl penaltu v 90. minutě utkání. Útočník domácích ji proměnil ve stylu vršovického dloubáku.

Slavia tak rozhodně nemohla opouštět hřiště se sklopenou hlavou. A pokud ano, pak hráči za to svým výkonem nemohli.

Výsledek:
Ajax Amsterodam - Slavia Praha 2:2 (1:2)
Branky: 3. Vertonghen, 90. Suárez z pen. - 12. Černý, 40. M. Jarolím. Rozhodčí: Kaldma - Reinvald, Rozov (všichni Est.). ŽK: Suárez, Anita - Suchý, Diviš. Diváci: 30.324.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...