Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Rusové vyprovodili Švédsko

Sport

  22:25
INNSBRUCK - Poslední postupová tajenka letošního Eura je vyluštěna. Do čtvrfinále ze skupiny D společně se Španělskem postupuje Rusko, které dnes po skvělém výkonu porazilo reprezentaci Švédska.

Rusové si zahrají ve čtvrtfinále. foto: AFP

Přitom Skandinávcům stačila k postupu i remíza. Jenže Rusové se od první minuty hnali do útoku. Švédi nevěděli, kde jim hlava stojí a na jejich branku se sypala sprška střel. Ruský tým šel i záhy do vedení. Celý první poločas se pak odehrál v jejich režii a soupeře do ničeho nepustili.

Ve druhé části se sice hra postupně vyrovnávala, ale zatímco těžkopádní vikingové se do šancí propracovávali velice lopotně, lehkonozí Rusové přidali po rychlé akci druhý gól. Závěrečný tlak seveřanů už k zdramatizování nevedl a posledním čtvrfinalistou se tak stává Rusko.

Ve druhém utkání pak náhradníci ze Španělska zvládli duel s Řeckem výsledkem 2:1.

Výsledky:

Rusko - Švédsko 2:0 (1:0)
Branky: 25. Pavljučenko, 50. Aršavin. Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Verstraeten (všichni Belg.). ŽK: Semak, Aršavin, Kolodin - Isaksson, Elmander. Diváci: 30.772.

Řecko - Španělsko 1:2 (1:0)
Branky: 42. Charisteas - 61. De la Red, 88. Güiza. Rozhodčí: Webb - Cann, Mullarkey (všichni Angl.). ŽK: Karagunis, Vyntra - Güiza, Arbeloa. Diváci: 31.063.

Autor: