Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sedmnáctiletý útočník Fantiš z Příbrami je na testech v Juventusu

Sport

  14:14
PRAHA - Sedmnáctiletý fotbalista Antonín Fantiš z Příbrami je na testech v Juventusu. Italský klub ho v budoucnu hodlá nadále podrobně sledovat.

Mladičký Antonín Fantiš (vpředu) ubránil Krajčíka. foto: ČTK

Juniorského reprezentanta si na několikadenní pobyt pozval italský klub, který ho už dokonce podrobil důkladné zdravotní prohlídce. Italové fotbalistu, který se v pátek vrací do mateřského klubu, hodlají v budoucnu nadále podrobně sledovat.

Fantiš, kterého v současné době trápí zlomený palec na ruce, nastoupil v domácí nejvyšší soutěži naposledy v osmém kole. Zdravotní pauzu proto využil k návštěvě Turína, protože tamní klub ho už delší čas podrobně sleduje.

O přestupu se zatím nemluví, ale pondělní podrobná zdravotní prohlídka, při které pomohl svému krajanovi i Pavel Nedvěd, může znamenat zvýšený zájem o mladého fotbalistu, jenž má ve svém věku na kontě už 29 ligových startů. "V pátek se připojí zpět ke svému mateřskému mužstvu," potvrdil agent Chovanec.

Fotbalista byl nadšen z přijetí na italské půdě. "Juventus je jeden z největších světových klubů, který jsem jako většina českých kluků sledoval, protože tu vždycky hráli výjimeční hráči a hlavně Pavel Nedvěd. Zázemí Juventusu je něco neuvěřitelného. Přijetí bylo úžasné, všichni se tu ke mně chovají, jako kdybych tu byl od malička," uvedl mladík.

Chovanec ale připomněl, že o jeho chráněnce mají zájem i další evropské kluby. Vždyť už koncem loňského roku byl na podobných testech se spoluhráčem Milan Mišůnem v Celtiku Glasgow. "A zájem má také FC Janov," doplnil agent.

Fantiš hraje v nejvyšší soutěži od 16 let, od té chvíle se o něm mluví jako o jednom z největších talentů českého fotbalu a pravidelně nastupuje v národních týmech vyšších věkových kategorií. Nedávno například dvakrát nastoupil na světovém šampionátu dvacítek v Egyptě, kde ho právě skauti Juventusu sledovali.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...