Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Senegalský superstřelec či agresivní týmová hra. Co může Slavii ublížit v boji o Ligu mistrů?

Sport

  7:12
Praha - Už během pozdního večera se Slavia dozví svého soupeře pro play off Ligy mistrů. Sešívané čeká lepší z dvojic Midtjylland - Young Boys Bern, kteří se utkají ve třetím předkole. Čím jsou tyto týmy nebezpečné?

Jean Pierre Nsame. foto: instagram- Jean Pierre Nsame

FC Midtjylland je čerstvým mistrem dánské ligy, kterou dokázal opanovat s náskokem čtrnácti bodů na druhou FC Kodaň, se kterou se Slavia úspěšně měřila před dvěma roky během tažení Evropskou ligou. Tuzemskou ligu dokázal klub založený roku 1999 opanovat už dvakrát. 

Momentka z utkání Slavia - Kodaň.

V cestě za základní skupinou Ligy mistrů se mu podařilo vyřadit bulharský Razgrad vedený Pavlem Vrbou, který v jednozápasové bitvě udolal 1:0. Dánský celek je proslulý svoji houževnatou hrou, jež je založená na týmovém pojetí plném osobních soubojů.

Midtjylland navíc se Slavií nebude soupeřit jen o Ligy mistrů. Ve svém hledáčku má též vytipovaného Patrika Hrošovského, jenž je v posledních týdnech spojovaný s potenciálním angažmá v Edenu.

Bern si podmaňuje švýcarskou ligu poslední tři roočníky, čímž narušil nadvládu Basileje.

V boji o Champions League zahájili Švýcaři proti faerskému Klaksvíku, jenž kontroverzně postoupil bez boje přes slovenský Slovan Bratsislava a po výhře 3:1 se Bern radoval z postupu do dalšího kola.

Největší hrozbou švýcarského klubu je dozajisté senegalský útočník Jean Pierre Nsame. V minulém ročníku tamní ligy si 188 cm vysoký forvard připsal ve 32 startech 32 branek.

„Zisk titulu v těžkých ligách jednoznačně ukazuje, že byli ve svých soutěžích nejlepší. Nechali za sebou týmy, které měly dlouhodobě dobrou výkonnost i v evropských pohárech. Mají i skvělé individuální kvality. Třeba útočníka Nsameho z Bernu. Když se budeme bavit o dánské lize, je podle mě nejkvalitnější ze všech severských. Oba týmy ukazují, že jsou mistři zaslouženě, protože byli velmi suverénní,“ uvědomuje si  Jindřich Trpišovský.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!