Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sigma zvládla to, co se Spartě nepodařilo. Postoupila do play off Evropské ligy

Sport

  18:00
almaty - Fotbalisté Olomouce zvítězili v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy na půdě Kajratu Almaty 2:1 a stvrdili postup do závěrečného 4. předkola. Před týdnem v úvodním vzájemném souboji vyhrála Sigma doma 2:0.

Fotbalisté Olomouce vyhráli v Evropské lize i v odvetě v Kazachstánu. foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Almaty - Olomouc 1:2

Branky: 60. Eppel - 19. Nešpor, 51. Houska. Rozhodčí: Schärer - Josipovic, Zogaj (všichni Švýc.). ŽK: Juan Felipe, Eppel - Zahradníček. ČK: 75. Juan Felipe, 90.+4 Isael. První zápas: 0:2, postoupila Olomouc.
Almaty: Pokatilov - Lunin (57. Sokolenko), Politevič, Elek, Alip (34. Eppel) - Isael, Juan Felipe, Kuat, Aršavin (74. Žukov) - Islamchan, Eseola. 
Olomouc: Buchta - Sladký, Štěrba, Jemelka, Hála - Zahradníček (67. Manzia), Plšek (80. Yunis), Kalvach, Houska, Falta - Nešpor (63. Texl).

Hanáky dnes na hřišti kazašského vicemistra poslal v 19. minutě do vedení Martin Nešpor a šest minut po přestávce přidal pojistku David Houska.

Poté už jen snížil střídající Márton Eppel. Hosté dohrávali zápas v devíti bez vyloučených Juana Felipeho a Isaela.

Olomouc si o premiérový postup do základní skupiny zahraje s vítězem dvojzápasu mezi Sevillou s českým brankářem Tomášem Vaclíkem a litevským Žalgirisem Vilnius, který bude ve večerní odvetě dohánět ztrátu 0:1 z úvodního duelu ve Španělsku. 

Sigma začne 4. předkolo příští čtvrtek doma. Hanáci se letos vrátili do pohárů po devíti letech a jejich maximem je čtvrtfinále Poháru UEFA v sezoně 1991/92; tehdy se však nehrály skupiny.

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...