Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Slavia dál jedná s Teplicemi o příchodu trenéra Rady

Sport

  13:17
PRAHA - Vedení fotbalistů Slavie dál jedná s Teplicemi o uvolnění trenéra Petra Rady do Edenu. Majitel pražského klubu Aleš Řebíček řekl, že se bývalý reprezentační kouč chce vrátit do Prahy, ke shodě mezi kluby ale zatím stále nedošlo.

Trenér Petr Rada foto: ČTK

"Jednání stále probíhají, nemá smysl se šířit o detailech. Ještě jsme se nedostali k dohodě. Petr Rada se z osobních důvodů chce vrátit do Prahy, proto přišla ta naše nabídka," prohlásil Řebíček.

Třiapadesátiletý trenér měl v Teplicích kontrakt do konce uplynulé sezony, Severočeši na něj ale uplatnili opci, a tak je stále pod smlouvou. Musí tedy čekat, zda ho teplický klub do Edenu pustí. "Je to takové nezvyklé, trenéři obvykle odcházejí tím, že jim skončí smlouva, jdou k reprezentaci nebo jsou vyhozeni. Chtěl bych ocenit přístup Teplic, které si uvědomují, že chce Rada zpět do Prahy. Doufám, že to zdárně dopadne," uvedl Řebíček.

Rada by se vrátil do Slavie po dvanácti letech. V Edenu dělal asistenta, posledních pět zápasů sezony 1997/98 dokončil jako hlavní trenér. V sezoně 2000/01 poprvé odešel do Teplic, kam se ještě dvakrát vrátil, naposledy před rokem. Trénoval také Jablonec, Liberec a tehdy druholigovou Plzeň. Dlouho dělal asistenta v reprezentaci, v letech 2008 a 2009 byl hlavním trenérem národního týmu.

Autor: