Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Slavia hledá náhradní soupeře

Sport

  10:08
PRAHA - Glasgow Rangers, Lazio Řím ani Udinese Calcio pravděpodobně nebudou přátelskými soupeři fotbalistů Slavie Praha. Soustředění, které by se dalo označit za propadák, dostalo definitivní tečku. Na řadu přišel krizový plán. Italská agentura, která úřadujícímu mistru ligy soustředění v lázeňském městečku Piano d'Arta zprostředkovávala, nesplnila závazky vyplývající z uzavřené smlouvy.

Slavia slaví titul. foto: Michal Šroubek, Lidovky.cz

Neúspěšnou přípravu odstartovalo již v pátek zrušení utkání se skotským velkoklubem Rangers. Na vině prý bylo nedostatečné zajištění bezpečnosti na severoalpských stadionech. Náhradní destinací pro přípravu Slavie má být Německo. "Měli jsme na agenturu určité požadavky týkající se kvality soustředění. Ta je bohužel nesplnila. Proto jsme byli nuceni  soustředění ukončit.

Náhradní destinací je Německo, ale přesné informace sám  zatím nemám,“  prozradil LN Ondřej Zlámal, tiskový mluvčí klubu. Realizační tým Slavie teď má spoustu práce s nalezením soupeřů, kteří by alespoň částečně kvalitou nahradili ty původní a vyhovovali i tradičně náročnému programu kouče Karla Jarolíma. Jaký vliv bude mít zatím nevydařená příprava na hráče? "Je to nepříjemná situace. Přišel by týden, kdy bychom neměli ani jeden přípravný zápas a to by byl značný problém. Pevně doufáme, že to nebude mít na mužstvo dopad,“ vysvětlil Zlámal.

"V Itálii jsme  aspoň trénovali v kvalitním prostředí, ale bez soupeřů nemá soustředění takovou váhu.“ Ještě větší důležitost nevydařenému soustředění přikládá bývalý slávistický kouč Josef Csaplár: "Dopad to bude mít nejen na Slavii, ale i na celý český fotbal. Slavia Česko reprezentuje v Lize mistrů a podle toho si vybrala soupeře. Nehledě na vliv na psychiku mužstva.“

Tím ale problémy nekončí. Trenér Jarolím už se v minulosti vyjádřil, že není příliš spokojen se složením týmu a že hledá hráče do útoku a zálohy. Slavia ale na rozdíl od svých ligových oponentů není aktivní na transferovém trhu. Zlámal to však nevidí jako problém. "V létě přišlo deset hráčů a v zimě šest. Nemohu vyloučit žádné další příchody. Teď je však naší prioritou, aby tým chytl zápasový rytmus,“ tvrdil mluvčí¨.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!