Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slavia finišuje s rekonstrukcí trávníku. Všechno podle plánu, říká Tvrdík

Rozbitý trávník během utkání Slavie s Dniprem. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Dělníci dokončují pokládku hrací plochy stadionu fotbalové Slavie v Edenu. K bleskové rekonstrukci trávníku se klub odhodlal v momentě, kdy po letní výměně a pár odehraných zápasech nové sezony bylo hřiště v katastrofálním stavu.
  15:29

První rekonstrukce hřiště se nepovedla, druhá snad bude úspěšnější, doufají ve Slavii.

„Trávník vozí chladící kamiony z Německa, o víkendu byl jejich provoz zakázán. Od pondělí se pokládá, dokončení ve středu. Vše podle plánu,“ napsal Tvrdík na sociálních sítích.

Slavia začala s výměnou hrací plochy v Edenu na konci minulého týdne po čtvrtečním vítězství 3:0 nad Dniprem-1 v úvodním duelu třetí předkola Evropské ligy.

Pak hned na hřiště vjely stroje a nákladní auta. O víkendu totiž tým měl na programu venkovní zápas v Mladé Boleslavi.

Poprvé na nové hrací ploše nastoupí slávisté v neděli proti Baníku Ostrava v utkání pátého kola nejvyšší soutěže, které je už vyprodané.

„Máme zprávy a garance o tom, že trávník je vyztužený takovou plstí. Měl by být pevnější a rychleji se chytit. Ale samozřejmě v těchto vedrech a počasí těžko soudit, co potom bude. Je tam strašně moc vlivů. Hřiště se může zapařit, může tam být plíseň, může tam být hodně vody,“ řekl trenér Jindřich Trpišovský po nedělním utkání v Boleslavi.

Úprava slávistického trávníku při utkání s Dniprem.

„Ideální by bylo počasí okolo pětadvaceti stupňů. Pokud budou extrémní vedra, hrozí v uzavřeném prostředí nějaké riziko. Klub ale zainvestoval do nejdražší varianty trávníku, která byla k dispozici, snad se to chytí,“ podotkl kouč.

Tým na původním novém terénu odehrál tři soutěžní zápasy v sezoně a přípravu s Dynamem Drážďany.

V úterý slávisté cestují k odvetě 3. předkola Evropské ligy do Košic, kde je čeká ukrajinské Dnipro-1.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!