Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Slavia je bez trenéra, kdo ji převezme? Cipro, Csaplár, Poustka...

Sport

  9:42
PRAHA - Pozice trenéra ve fotbalové Slavii je volná. Kdo nahradí Michala Petrouše, který v sobotu po debaklu 0:4 s Mladou Boleslaví rezignoval? Kdo dostane za úkol slavný klub vytáhnout z bídy?

Slavia - Jablonec (Martin Poustka) foto: ČTK

František Cipro (bez angažmá)

Zkušený trenér, na kterého mají ve Slavii krásné vzpomínky. V ročníku 1995/1996 dotáhl mužstvo po devětačtyřiceti letech k titulu a do semifinále Poháru UEFA (dnešní Evropská liga). Navíc je v současnosti bez angažmá.

Martin Poustka (Slavia do 19 let)

Slávistický srdcař, který má neobyčejný přehled o mladých hráčích působících v českém fotbale. Áčko Slavie už jednou vedl - když na jaře 2012 rezignoval František Straka, dokončil ročník jako provizorní kouč. Ve svém prvním velkém angažmá nezklamal.

Josef Csaplár (bez angažmá)

Další zkušený trenér, který se snaží razit moderní trendy. V roce 2002 dovedl ve spolupráci s Ladislavem Škorpilem k titulu Liberec. Slavii už také jednou trénoval - bez většího úspěchu v letech 2004 a 2005. Naposledy vedl reprezentační sedmnáctku.

Stanislav Levý (Slask Vratislav)

Na listině kandidátů na slávistického trenéra byl už několikrát. Dohodne se s vršovickým klubem tentokrát? Nyní trénuje Slask Vratislav, se kterým v minulém ročníku skončil na třetím místě polské ligy a nyní je po sedmi kolech šestý.

Martin Pulpit (bez angažmá)

Přísný kouč, který na velké angažmá čeká. Působil hlavně v týmech, které bojovaly o záchranu nebo měly ekonomické problémy. Uspěl by ve druhém nejslavnějším českém klubu? Jeho nároky by mohly na probuzení slávistických hráčů platit.

Vlastimil Petržela (bez angažmá)

Ještě před pár lety patřil k nejuznávanějším českým trenérům. Však si ho taky v roce 2002 vyhlédl Zenit Petrohrad, který o rok později dovedl ke druhému místu v ruské lize a v roce 2006 do čtvrtfinále Poháru UEFA. Ve Slavii hrál i trénoval.

Luboš Kozel (Dukla Praha)

Vysněný kouč fanoušků Slavie. Kozel úspěšně trénuje Duklu. Na Julisce vybudoval perspektivní kádr, s nímž hraje atraktivní fotbal. Ale do Slavie se pohrne jen stěží - navíc je všeobecně považovaný za nástupce Pavla Vrby, až jednou skončí v Plzni.

Jan Suchopárek (asistent v Dukle)

Ve Slavii působil jako hráč stejně jako Luboš Kozel, kterému teď dělá asistenta na Dukle. Kromě toho pomáhá Jakubu Dovalilovi v reprezentační jedenadvacítce. Nepřišel čas, aby se z něj stal hlavní trenér?

Autor: