Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Slavia si s chutí zastřílela

Sport

  20:55
PRAHA - Oba čeští zástupci v předkole Ligy mistrů si v dnešní předehrávce splnili tříbodovou povinnost. Zejména způsob, jakým k bodům dokráčela Slavia byl ohromující.

Také Toleski se zapsal mezi střelce Slavie. foto: ČTK

Slavia do dnešního utkání vstoupila v pozměněné sestavě. Na levé straně obrany se objevil už třetí hráč - nová posila Šiklič. Suchý se posunul doprostřed místo Latky a na pravé straně hrál Krajčík. V záloze se místo Šventa představil od začátku Černý. A Slavii změny prospěly.

Od úvodních minut svírala nováčka první ligy na jeho polovině a převahu dokázala vyjádřit i gólově, když se prosadil Belaid, kterému nový stadion očividně sedí, během zápasu přidal i druhý gól výstavní střelou z přímého kopu. Sešívaní v exhibičním zápase nakonec zásluhou Necida, Toleskiho a Jarolíma zvítězili 5:0, což je pro klíčový pohárový zápas velké povzbuzení.

Ve druhém dnešním utkání Sparta v Budějovicích také ukázala své útočné choutky. A po prvním poločase to vypadalo, že si jí bude dařit stejně jako jejímu rivalovi z Vršovic. Góly krátce po sobě zaznamenali Kulič a na rozloučenou dvakrát Kadlec. Ve druhé části pak třetí zářez přidal Došek, když předtím už dvě stoprocentní příležitosti spálil. Napodobil ho Berger, když nedal penaltu. Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal Sedláček. V nastavení se ještě trefil Kadlec, a tak si Sparta veze z Budějovic tři body.

Smutné představení na jihu Čech předvedli "fanoušci" Sparty. Nejprve vzkřísili svůj oblíbený pokřik "jude Slavie" a poté ještě show s dýmovnicemi.

Výsledky:

Slavia Praha - Bohemians Praha 5:0 (2:0)

Branky: 25. a 67. Belaid, 44. Necid, 52. Toleski, 82. M. Jarolím. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Lakomý. ŽK: Kincl, Macháček, Obermajer, Zbončák, Kwame (všichni Bohemians). Diváci: 10.523.

Č. Budějovice - Sparta Praha 1:4 (0:2)

Branky: 64. Sedláček - 33. a 90. Kadlec, 31. Kulič, 57. Došek
Rozhodčí: Kocourek, ŽK: Skopalík, Svátek - Kadlec, Došek. Diváci: 6.115

Autor: