Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pohárový rozpis: Slavia začne skupinu EL v Ženevě, Sparta doma s Limassolem

Fotbalisté Slavie se radují ze snížení na 1:2 v odvetě play off Evropské ligy se Zorjou Luhansk. foto: Radek Vebr, MAFRA

Všechny tři české kluby už znají harmonogram své podzimní účasti v evropských fotbalových pohárech. Sparta vstoupí do skupinové fáze Evropské ligy ve čtvrtek 21. září domácím zápasem s Arisem Limassol, druhý z českých zástupců v soutěži Slavia se v prvním kole představí v Ženevě proti Servette. Plzeň začne hlavní fázi Evropské konferenční ligy domácím duelem s Ballkani. Program skupin, který vyvrcholí šestým kolem 14. prosince, v sobotu den po losu zveřejnila UEFA.
  12:18aktualizováno  13:10

Slavia se představí ve skupině G a nejatraktivnější zápasy s finalistou minulého ročníku AS Řím ji čekají v polovině hracího programu. Ve třetím kole 26. října nastoupí v italské metropoli a o dva týdny později přivítá tým trenéra Josého Mourinha v Edenu.

Sparta a Slavia v Evropské lize

21. září:
18:45 Servette Ženeva - Slavia Praha
21:00 Sparta Praha - Aris Limassol

5. října:
18:45 Betis Sevilla - Sparta Praha
21:00 Slavia Praha - Šeriff Tiraspol

26. října:
18:45 Sparta Praha - Glasgow Rangers
21:00 AS Řím - Slavia Praha

9. listopadu:
18:45 Slavia Praha - AS Řím
21:00 Glasgow Rangers - Sparta Praha

30. listopadu: 18:45 Sparta Praha - Betis Sevilla
21:00 Šeriff Tiraspol - Slavia Praha

14. prosince:
18:45 Slavia Praha - Servette Ženeva
21:00 Aris Limassol - Sparta Praha

Slavný portugalský kouč ale ani v jednom vzájemném duelu s Pražany nebude na lavičce Římanů, neboť si bude odpykávat čtyřzápasový disciplinární trest od UEFA za chování ve zmíněném květnovém finále. Skupinu červenobílí zakončí proti Servette.

Spartu po úvodním souboji s Arisem čeká ve druhém kole duel v Seville s Betisem. Následně Letenští odehrají dvojzápas s Glasgow Rangers, s nimiž se utkali i předloni.

Tehdejší trenér soupeře Steven Gerrard po souboji v Praze kritizoval bučení sparťanských dětí na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru, jenž byl vyloučen.

Na Letné kvůli disciplinárnímu trestu za rasismus části fanoušků v utkání s Monakem chyběli dospělí fanoušci, výjimkou byl doprovod téměř 11 tisíc dětí. UEFA v chování během duelu s Rangers rasismus neshledala.

Skupinu C Sparta uzavře v Limassolu. Pražští rivalové ani jednou nebudou hrát ve stejný čas a doma se vždy představí jen jeden z nich. Do jarní vyřazovací fáze pohárů postoupí tři ze čtyř týmů ve skupinách - první dva budou pokračovat v Evropské lize, třetí přejde do nižší soutěže Konferenční ligy.

V ní se v hlavní fázi představí z českých klubů Plzeň. Viktoria rozehraje skupinu C domácím zápasem s Ballkani, o dva týdny později ji čeká nejdelší výjezd do kazašské Astany.

Ve třetím a čtvrtém kole Západočeši ve dvojzápase změří síly s papírově nejtěžším soupeřem Dinamem Záhřeb. Skupinu C zakončí doma 14. prosince proti Astaně. Do vyřazovací fáze projdou první dva celky.

Program Plzně v Evropské konferenční lize

21. září: 21:00 Plzeň - Ballkani
5. října: 16:30 Astana - Plzeň
26. října: 21:00 Dinamo Záhřeb - Plzeň
9. listopadu: 18:45 Plzeň - Dinamo Záhřeb
30. listopadu: 18:45 Ballkani - Plzeň
14. prosince: 21:00 Plzeň - Astana

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!