Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slávista: Není jedno, jaký dres oblékáš

Sport

  21:58
PRAHA - Karel Jarolím má zvláštní schopnost; často mu nerozumíme, ale na jeho slova zhusta dochází. Pravda, nikoliv vždycky. Když byl z mistrovského a jediného týmu, jemuž stojí za to fandit, vyhozen kapitán, mnozí nechápali. Karlovo vysvětlení bylo prosté, byť se tehdy zdálo spíše prostoduché – budujeme nový tým a kapitán vítězného mančaftu Erich Brabec se nehodí do koncepce.

Poslouchej kapitána! foto: Lidovky.cz


Kroutili jsme hlavami, ale dnes to dává smysl. Kapitánem by neměl být někdo, komu je jedno, jaký dres obléká. Dobře, jsou v životě situace, kdy si člověk nemůže příliš vybírat, a na chleba je třeba vydělat, i kdyby jeden měl na zápasy Kladna sázet, ale všechno má své meze.

Vše to je nyní srozumitelné. Snad jen s výjimkou otázky, kdo platil předčasně spuštěnou a nesrozumitelnou kampaň na prodej permanentek na Letnou a proč měl model na billboardu sešívaný dres.

Existují prostě ženy, které jsou za peníze ochotné spát s kterýmkoliv mužem, a existují muži, kteří jsou za totéž ochotni obléknout sparťanský dres. To je pochopitelné, ale je smutné, že existují muži, které uspokojuje, že s nimi žena jde jen kvůli jejich peněžence, a existují kluby...

No co, život jde dál a titul je zatím stále v Edenu. (Poznámka autora: I těm, kdož jsou bez viny, je zakázáno při derby cokoliv vhazovat na hrací plochu!)

Nezbývá než popřát obvyklé: Ať ti to, Erichu, kope tak, jako v posledních zápasech, které jsi odehrál za Slavii. Budeme se těšit!

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda,  pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...