Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Slávisté chtějí bojovat o poslední naději na postup

Sport

  19:47aktualizováno  21:04
PRAHA - Po skončení podzimní části ligové sezony dnes čeká fotbalovou Slavii první ze dvou zbývajících zápasů Evropské ligy. Český mistr v něm nastoupí od 21:05 na domácím stadionu v Edenu proti FC Janov a ve hře o postup ze skupiny B udrží sešívané jen vítězství.

Zamyšlený Karel Jarolím. foto: ČTK

SESTAVA SLAVIE

Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček - Grajciar, Belaid, Ragued, Trubila - Vlček, Hloušek.

Pokud ztratí body, půjde slávistům v posledním utkání v Lille už jen o čest. Ani dvě výhry přitom nemusejí Pražanům stačit. Tým Karla Jarolíma má v tabulce zatím jen dva body za remízy s Valencií. V prvním vzájemném utkání s italským soupeřem prohrála Slavia 0:2. V evropských pohárech vyhrála jediný z posledních 23 duelů.

Slavii stále trápí početná marodka, kam naposledy přibyl Hubáček. Mimo hru zůstávají Jaroslav a Milan Černí, Kaufman, Volešák, Pekhart a Trapp. Kvůli červené kartě proti Valencii si odpyká trest Šenkeřík, na soupisce pro Evropskou ligu nejsou Skácel a mladík Vaněk. Fit by mohl být Janda.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...