Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slávisté si stěžovali na rozhodčího

Sport

  14:45
AMSTERDAM - Fotbalisté Slavie uhráli na trávníku favorizovaného Ajaxu Amsterodam remízu 2:2, přesto byli po skončení pohárového zápasu zklamaní. Byli totiž velice blízko výhry, kterou jim sebral až v poslední minutě z diskutabilní penalty Suárez.

Sulejmani drží za dres Jaroslava Černého. foto: ČTK

"Já si myslím, že poslední zápas v Poháru UEFA jsme zvládli a hráli dobře, i když začátek se nám nepovedl. Po hrubé chybě po standardní situaci jsme prohrávali, a to je vždy špatné," řekl novinářům střelec vyrovnávací branky Slavie Jaroslav Černý.

"Neměli jsme co ztratit a začali hrát to, co jsme předváděli v průběhu podzimu. Podařilo se nám zápas otočit a škoda té penalty, která podle mě nebyla. Škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce," pokračoval Černý.

Podle něj Slavii vyhovovalo, že Ajax chtěl útočit. "A to je vždy lepší, než když soupeř jen brání. Vyhovovalo nám to, snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a chodit do rychlých brejků. To se dařilo, škoda jen, že jsme neproměnili některou další šanci," dodal Černý.

Velice aktivně si dnes na hřišti počínal pravý obránce Matej Krajčík. "Suárez je hodně ofenzivní, hodně se tlačí dopředu, a proto tam vznikal prostor. Ten jsem využíval a jsem rád, že po mých centrech padly branky," řekl slovenský reprezentant.

I on litoval, že Slavia nedotáhla zápas s nizozemským favoritem do vítězného konce. "Druhá polovina již nebyla z naší strany tak aktivní, neudrželi jsme míč, a to je pak těžké rozvinout akce. Přesto jsme měli další šance," připomněl Krajčík především Šenkeříkovy hlavičky. "Myslím, že jsme hráli sympaticky a vítězství si mohli uhlídat," dodal slávistický zadák.

Autor: