Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Debakl v Řecku. Plzeň si domů veze výprask 0:4, šance na Ligu mistrů je pryč

Sport

  20:27aktualizováno  22:27
Pireus - Fotbalisté Plzně v bojích o Ligu mistrů vypadli už ve druhém předkole. Svěřenci Pavla Vrby v odvetě na stadionu Olympiakosu Pireus utrpěli debakl 0:4 a po úvodní remíze 0:0 postoupil řecký favorit. Viktorii nyní čeká třetí předkolo Evropské ligy s Antverpami, už příští čtvrtek se bude hrát v Belgii.

Olympiakos Pireus vs. Plzeň: domácí slaví, hostující brankář Hruška na kolenou, zklamaně odchází bek Brabec. foto: ČTK/AP

PODROBNOU ON-LINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU OLYMPIAKOS VS. PLZEŃ jste mohli sledovat zde

Západočeši nenavážou na minulý rok, kdy si potřetí v historii zahráli skupinu elitní soutěže, a v kvalifikaci LM ztroskotali počtvrté za sebou. Všechna předkola Champions League dokázala Plzeň přejít pouze v letech 2011 a 2013.

Domácí rozhodli zápas na stadionu Karaiskakis až ve druhém poločase, kdy se trefili Guilherme, Miguel Ángel Guerrero, vlastním gólem Jakub Brabec a Rubén Semedo. Plzeňští inkasovali tři branky z rohových kopů a v kvalifikaci Champions League nevyhráli podeváté za sebou.

Olympiakos Pireus - Viktoria Plzeň 4:0 (0:0)

Branky: 51. Guilherme, 69. Guerrero, 73. vlastní Brabec, 82. Semedo. Rozhodčí: Martínez - Barbero Sevilla, Noval Font (všichni Šp.). ŽK: Tsimikas - Brabec, Chorý. Diváci: 32.050. První zápas: 0:0, postoupil Olympiakos.

Olympiakos: Sá - Elabdellaoui, Semedo, Meriah, Tsimikas - Guilherme, Buchalakis - Podence (85. Randelovič), Valbuena (66. Camara), Masuras - Guerrero (80. El Arábí.). Trenér: Martins.

Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek - Hrošovský, Kalvach (79. Janošek) - Kayamba (55. Kovařík), Mihálik (74. Chorý), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Vrba do základní sestavy vybral na levý kraj obrany opět Hlouška místo Limberského. Ten první zápas nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu a v úterý začal na lavičce. Pozici ofenzivního záložníka zaujala další letní posila Mihálik, který zastoupil zraněného Čermáka.

Olympiakos v bouřlivé atmosféře začal očekávaným náporem a už ve druhé minutě málem otevřel skóre, ale míč se z rohu odrazil od Guilhermeho do tyče. Domácí sevřeli Plzeň v pokutovém území a Hruška vyrazil Guerrerovu hlavičku i Podenceovu ránu z úhlu.

Hosté přežili úvodní tlak a začali se víc dostávat do hry. Ve 24. minutě se v první větší šanci ocitl Hrošovský, ale jeho tečovaná střela skončila vedle. Krátce před pauzou aktivní Podence zamířil do boční sítě a Masurasův pokus zlikvidoval Hruška.

Řecký tým začal lépe i druhý poločas. Masurasovu střelu Hruška ještě vyrazil na roh, ale z něho Valbuena v 51. minutě našel nepokrytého Guilhermeho, který otevřel skóre umístěnou hlavičkou.

Olympiakos Pireus vs. Plzeň: Tsimikas (vpravo) v boji o míč s Kayambou.
Olympiakos Pireus vs. Plzeň: Guilherme (v popředí) slaví první gól v síti hostí.

O chvíli později po Guerrerově přihrávce vypálil těsně vedle Masuras. V 69. minutě už Olympiakos přidal pojistku. Guerrero si pohrál s Pernicou a přízemní ranou překonal nejistého Hrušku. Už za čtyři minuty zvýšil vlastním gólem stoper Brabec, od něhož se míč po rohu nešťastně odrazil do branky.

Viktoria v 82. minutě opět inkasovala z rohového kopu. Masurasovu pohotovou střelu vyrazil Hruška jen před sebe a volný Semedo měl dost času i prostoru na snadnou dorážku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!