Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Slováci si i v oslabení poradili se San Marinem

Sport

  23:19
SAN MARINO - Fotbalisté Slovenska v duelu "české" skupiny kvalifikace o mistrovství světa přehráli 3:1 amatéry ze San Marina. Slovensko tak podle očekávání získalo tři body i bez své největší hvězdy Marka Hamšíka, kterého trenér Weiss šetřil kvůli tomu, aby nedostal žlutou kartu a nepřišel o příští zápas s Polskem.

Stanislav Šesták se raduje ze své branky. foto: ČTK

Obrana San Marina odolávala do 33. minuty, než lobovanou přihrávku Vitteka zužitkoval hlavou Šesták. O chvíli později zvýšil střelou zpoza vápna Kozák, ale ještě do poločasu zdramatizoval duel domácí kanonýr Selva, kterého neubránil bek pražské Slavie Matej Krajčík. Záhy po návratu z kabin však vrátil Slovákům dvoubrankové vedení střídající Karhan hlavou po rohovém kopu.

Na výhře už nic nezměnil ani fakt, že v 72. minutě dostal stoper Kratochvíl druhou žlutou a následnou červenou kartu. Fotbalisté Slovinska porazili díky povedenému závěru v kvalifikaci o postup na světový šampionát 2010 Severní Irsko 2:0 a dotáhli se v "české" skupině na vedoucí Poláky. Oba týmy mají sedm bodů a totožné skóre, o bod zpět je Slovensko.

Výsledky:

Serravalle: San Marino - Slovensko 1:3 (1:2)
Branky: 45. Selva - 33. Šesták, 39. Kozák, 50. Karhan. Rozhodčí: Kever (Švýc.). ČK: 72. Kratochvíl (SR).

Maribor: Slovinsko - Severní Irsko 2:0 (0:0)
Branky: 84. Novakovič, 85. Ljubijankič. Rozhodčí: Iturralde González (Šp.).

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...