Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Slovácko - Plzeň 1:1, tým plný změn vedl, remízu zajistil Daníček z penalty

Sport

  17:44aktualizováno  20:22
Po náročné odvetě čtvrtfinále Konferenční ligy, ve které plzeňští fotbalisté padli s Fiorentinou až v prodloužení, udělal trenér Miroslav Koubek osm změn v základní sestavě. Přesto jeho mužstvo na Slovácku po gólu Metsoka vedlo. Remízu 1:1 zařídil v duelu 29. kola domácí Daníček z penalty.

Domácí kouč Martin Svědík v týdnu oznámil, že po sezoně ze Slovácka odejde. Se svým týmem proti Plzni usiloval teprve o druhé vítězství v aktuálním kalendářním roce.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě.

Na podzim Slovácko zvítězilo v Plzni vysoko 4:1, tentokrát bralo pouze bod.

Plzeň v týdnu dohrála v Evropě. V lize je třetí s výrazným mankem na vedoucí duo, ale i s pohodlným náskok před čtvrtým Baníkem. Trenér Koubek udělal osm změn v sestavě, zůstali v ní pouze brankář Jedlička, středopolař Kalvach a útočník Vydra.

Třetí Viktoria nevyhrála třetí z posledních čtyř kol, tým z Uherského Hradiště zase v nejvyšší soutěži nezvítězil pošesté v řadě. Kolo před koncem základní části ale zůstal na šestém místě, které jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

Zmiňované změny se na hře Plzně projevily, chyběla jí kompaktnost, navíc brzy musel vystřídat zkušený obránce Řezník. Slovácko se tak pustilo do ofenzivy. K náznaku první šance se propracoval průbojný Vecheta, jehož v šestnáctce na poslední chvíli odzbrojil Kalvach. Útočník domácího týmu se neprosadil ani ve 20. minutě po akci Petržely.

Hosté se do první šance dostali po půlhodině hry. Vydra měl tváří v tvář brankáři Fryštákovi na kopačce svůj třetí ligový gól v sezoně, jenže domácí brankář jeho střelu včas nohama vyrazil.

V závěru poločasu ustála plzeňská sestava několik standardních situací domácího výběru a naopak sama udeřila z brejku. Vydra poslal do úniku Metsoka, který obešel Hofmanna a prostřelil Fryštáka. Útočník z Toga zaznamenal druhou trefu v pátém ligovém duelu.

Po přestávce měl na kopačce vyrovnání Blahút, jehož vyslal kolmou přihrávkou do šance Petržela, jenže Jedlička v bráně Viktorie potvrdil vynikající formu posledních dnů. Ještě blíže ke gólu měl v 56. minutě Vecheta, to by ale musel z několika metrů trefit hlavou brankový prostor.

Dobývání západočeské branky pokračovalo i v dalším průběhu. O pozornost Jedličky se staral neúnavný Blahút i střídající Kim Sung-pin. V 71. minutě trefil Hofmann v šestnáctce ruku Dweha a hlavní sudí Zaoral nařídil po konzultaci s videokorozhodčím Černým pokutový kop, který proměnil Daníček. V ročníku nejvyšší soutěže vstřelil třetí gól.

Až za remízového stavu zvýšila Plzeň útočnou aktivitu a byla blízko tomu, aby strhla výhru na svoji stranu. Jenže Šulc s Červem se neprosadili. Slovácko navázalo ziskem bodu na podzimní výhru v Plzni 4:1 a s Viktorií neprohrálo v lize počtvrté za sebou. Na vlastním stadionu bodovalo v nejvyšší soutěži po sérii čtyř porážek. Západočeši venku v lize podesáté za sebou neprohráli.

Plzeň pokračuje v nabitém programu, ve středu odehraje před vlastními diváky semifinále domácího poháru se Zlínem. Vítěz vyzve ve finále obhájce ligového titulu Spartu.

Autoři: ,