Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

21:32
První poločas končí 0:0, doufejme, že po přestávce předvedou Češi lepší výkon, který podtrhnou i nějakou brankou.
21:30
45. + 1. minuta: Polák na půlce parádně namazal Dědičovi, ten si míč předkopnul a střelou z dálky vystrašil Čecha, ten jeho střelu jen s námahou vytěsnil na roh.
21:28
44. minuta: Barošova střela z hranice šestnáctky končí nad břevnem domácí branky.
21:23
40. minuta: Ouuu, ouuu, Slovinci šli do rychlého brejku, Novakovič našel před brankou volného Dědiče, ten jen těsně minul jeho levou tyč. Při zákroku se zranil brankář Petr Čech. Pokračuje naštěstí ve hře.
21:20
36. minuta: Češi se stále více tlačí dopředu. Šírla zastavuje ofsajd, následně se dere do šance Svěrkoš, jeho střelu srazili domácí na roh.
21:17
33. minuta: Grygera našel ve vápně naběhnutého Sionko, stoper César jeho střelu srazil. Následně pálí ze 22 metrů Baroš, jeho pumelenice prosvištěla těsně nad břevnem.
21:12
První půlhodinka je za námi. Hra se vyrovnala, Češi se snaží kombinovat, ale hře chybí myšlenka, domácí se stáhli a čekají na brejky.
21:09
25. minuta: Češi poprvé tlačí, druhý roh Plašila vrátil zpoza vápna před branku Polák, Baroše možná stáhl César, přesto se míč otřel o tyč. Třetí roh v řadě stahuje ze vzduchu Handanovič.
21:07
22. minuta: Baroš se ve vápně neprosadil, česká akce pokračovala dál, po centru Poláka vypálil Sionko, v pádu však branku netrefil.
21:05
Také třetí domácí roh k ohrožení Čecha nevedl, přesto jsou domácí neustále aktivnější. Češi se v mariborském kotli nedokáží dostat do tempa, hra je v jejich podání až příliš těžkopádná.
21:00
Po úvodním náporu se hra zklidnila, přesto domácí drží favorizované Čechy dostatečně daleko od vlastní branky.
20:56
Začíná třináctá minuta, domácí jsou neustále aktivnější, česká záloha zatím minisouboj se slovinskou prohrává, Baroš se Svěrkošem jsou odříznutí od míče.
20:55
Za špatné rozehrání volného kopu dostává žlutou kartu Šišič. Rozehrávka se opakuje. Šišič opět rozehrával na zadní tyč, tentokrát centr přetáhl, přesto je to další roh.
20:54
Domácí jsou při chuti, Dedič si pohrál s Rozehnalem a vykoledoval si další standartku. Český stoper obržel navíc žlutou kartu.
20:53
8. minuta: Novakovičova hlavička skončila těsně vedle levé tyče Petra Čecha.
20:51
6. minuta: Češi pokazili rozehrávku na útočné polovině, rychlý brejk domácích zastavil faulem až Polák. Následný centr Šišiče odvrátil na roh Grygera.
20:49
Domácí jsou v tlaku, přestože stadionem zní pokřik - Kdo neskáče, není Čech.
20:48
Petr Čech zasahuje proti Novakovičovi.
20:46
Mariborský stadion Ljudski Vrt je zaplněm do posledního místečka, zápas právě začal.
20:47
Základní sestava českého týmu: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Polák, Plašil, Šírl - Baroš, Svěrkoš.