Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Snad se situace zklidní, věří Straka po první výhře

Sport

  17:53
PRAHA - Ve Slavii po první porážce zažil první vítězství. Reakce fanoušků vůči trenéru Františku Strakovi je stále stejná bez ohledu na výsledky. I během domácího zápasu s Českými Budějovicemi ho vyzývali, ať jejich klub kvůli svým dřívějším vazbám vůči Spartě opustí.

Slavia (Straka) foto: ČTK

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ:

Věříte, že příznivý výsledek situaci ve Slavii uklidní?
Myslím na jednu věc. Doufám, že budeme pokračovat v práci, kterou jsme začali. Samozřejmě, že vnímám, co se kolem mě děje.

Jak vás ovlivňovaly negativní reakce fanoušků nyní?
Nechtěl bych neustále opakovat to samé. Jsem tu kvůli fotbalu, musím to skousnout a chci, abychom tu byli úspěšní.

Protesty už nebyly tak silné jako v minulém kole na Žižkově. Neříkáte si, že averze postupně odezní?
Zase to musím opakovat, jsem tu kvůli fotbalu. Doufám, že se to uklidní. Výsledky jsou pro mě to nejdůležitější

Cipro, kouč Budějovic

Se Strakou má Cipro napjaté vztahy od společného působení v Teplicích před devíti lety, kdy mu Straka dělal asistenta a nakonec ho v jeho funkci vystřídal.

"Ruku podává starší, zatím nevím, jestli to udělám. Nemám si s ním co říct," řekl před nedělním zápasem pro deník Sport

"Měli jsme nějaké rozepře, ale už je to minulost. Vnímal jsem, že moje jméno vyvolávali i slávističtí fanoušci, ale radši bych byl, kdybychom tu uhráli alespoň bod. Na nic takového se nehraje," nakonec prohlásil na tiskové konferenci po zápase.

Blížil se výkon proti Českým Budějovicím víc vašim představám?
V první řadě jsem rád za tři body, které jsou pro nás hodně důležitý. V první půli jsme bojovali se soupeřem, ale taky hodně sami se sebou. Byly tam určité fáze, které se mi nelíbily. Nakonec se ale ukázalo, že trpělivost přináší ovoce.

Cítíte, že se herní projev mužstva posouvá dopředu?
Jsem tady tři týdny, to teprve ukáže čas. Systém jsme tentokrát dokázali přenést na hřiště, to je základ číslo jedna a v početní převaze jsme si dokázali vytvářet šance.

Atmosféru před utkáním rozvířil budějovický trenér Cipro, který kvůli sporům z minulosti vám prý nechtěl podat ruku. Jak jste jeho prohlášení vnímal?
Na to se zeptejte hlavně jeho, máme s Frantou celkem dobré vztahy. Potkali jsme se u výtahu a tu ruku jsme si nakonec podali.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!