Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Šok: Vedení ČMFS možná padne

Sport

  22:45
PRAHA - Velký sen všech fotbalových fanoušků se brzy možná stane skutkem. Nejvyšší představitelé Českomoravského fotbalového svazu prý zvažují, že složí své funkce. Televizi Nova to dnes potvrdil předseda svazu Pavel Mokrý. Po odstoupení šéfů volali zástupci z nejrůznějších fotbalových kruhů již několik let, nyní to samé žádají již desítky okresních fotbalových svazů.

Předseda fotbalového svazu Pavel Mokrý má o čem přemýšlet. Jeho čas v čele ČMFS se zjevně nachýlil. foto: ČTK

"S oficiálními žádostmi se na mě obrátili pánové Čičmanec a Vacenovský, kteří šéfují okresním fotbalovým svazům v Jablonci a v Uherském Hradišti. Já bych byl pro to, abychom odstoupili a valnou hromadu udělali v červnu příštího roku," řekl dnes nečekaně sám Mokrý.

Nečekané gesto bafuňářů, na kterých stále visí stín podezření z korupce a neméně i nepřímá zodpovědnost za neustále klesající úroveň českého fotbalu. Jejich nástupcům tak není co závidět. Všeobecně se však předpokládá, že nový předsedou by mohl být Ivan Hašek, který je všeobecně přijímán fotbalovou veřejností jako kladná postava.

"Na příští rok je stejně naplánovaná volební valná hromada. Je otázkou, zda ji uděláme po skončení mandátu současného výkonného výboru, nebo dříve. Valná hromada by měla být ve vhodném termínu mezi soutěžemi, tedy na konci června. Je to termín vhodný k výměně," dodal Mokrý, jenž působí v roli předsedy ČMFS od roku 2005.

   
Zítra v půl třetí se veřejnost dozví mnohem víc. Na tento čas je totiž naplánována tisková konference, kde měl být případná Černý Petr vytažen.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!