Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Novým generálním ředitelem Sparty bude Křivda, Čupr v klubu nekončí

Tomáš Křivda (vpravo) při květnovém derby se Slavií pogratuloval Vítězslavu Lavičkovi jménem Sparty k 60. narozeninám. foto: Profimedia.cz

Novým generálním ředitelem fotbalové Sparty Praha se stane Tomáš Křivda. Ve funkci nahradí Františka Čupra, jenž se přesune do pozice výkonného místopředsedy představenstva klubu. Úřadující ligový mistr o změnách ve vedení informoval na svých internetových stránkách.
  12:00

Křivda působí ve Spartě od roku 2005. V minulosti byl marketingovým ředitelem, naposledy pak ředitelem komerčního úseku a členem představenstva. „Velmi si vážím důvěry (majitele) Daniela Křetínského a Františka Čupra. Mojí vizí je navázat na práci Františka a společně s kolegy pokračovat v rozvoji klubu, kterému od dětství fandím,“ uvedl Křivda.

František Čupr

Čupr končí v pozici generálního ředitele po pěti letech. „Nebudu už součástí běžné denní agendy, která souvisí s chodem klubu. Budu se však intenzivně věnovat povinnostem, které se týkají zastupování Sparty navenek. Budu také trávit čas spoluprací se (sportovním ředitelem) Tomášem Rosickým a (advokátem) Petrem Hrdličkou při transferových jednáních,“ řekl Čupr.

„Chci se ještě více věnovat oblasti rozvoje sportovní infrastruktury Sparty, zaměřím se na vztahy s vrcholnými představiteli UEFA. Mojí ambicí je častější setkávání se na půdě LFA a intenzivnější komunikace se zástupci ostatních českých klubů,“ dodal Čupr.

Autoři: ,