Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Plzeň
Italská policie před zápasem v Miláně zatkla dva fanoušky Viktorie Plzeň kvůli tomu, že u sebe měli nože. Další stovku plzeňských příznivců čeká zákaz přístupu na mezinárodní utkání. Policie provedla osobní kontrolu u asi 150 českých příznivců poté, co třemi autobusy přijeli do Milána. Policisté jim zabavili také dýmovnice a obušky. Proti stovce z nich zahájili kroky, které mají vyústit v zákaz přístupu na mezinárodní zápasy. Všechny tři autobusy s plzeňskými fanoušky zastavila už předtím na dálnici do Milána policejní hlídka, která u 70 cestujících zjistila, že jeví známky opilosti.
Předpokládané sestavy obou soupeřů - AC Milán: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Taiwo (Zambrotta) - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - Emanuelson - El Shaarawy, Cassano (Inzaghi). Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela, Kolář, Pilař, Bakoš.
AC Milán
AC Milán nominoval na zápas 20 hráčů, chybí mezi nimi ale většina zraněných opor včetně Pata, Robinha, Gattusa, Boatenga či Ambrosiniho. Na seznamu figuruje i jméno švédské hvězdy Zlatana Ibrahimovice, který se ale v posledních dnech teprve vzpamatovává ze zranění. Vyběhne dnes na San Siro?
Plzeň
Hodně natěšení byli fotbalisté Plzně na to, až poprvé vstoupí do slavné arény San Siro, kde se ve středu popasují ve druhém kole Ligy mistrů s AC Milán. Ale dnešní realita při tréninku prý ještě daleko překonala jejich představy. Světoznámý stánek, postavený už v roce 1926, na ně mocně zapůsobil. I když se třeba divili, v jak malé šatně našli zázemí. Sami doufají, že jim atmosféra nepodlomí nohy v samotném zápase proti nažhavenému domácímu velkoklubu.
AC Milán
Italský šampion AC Milán může pro středeční zápas Ligy mistrů s Plzní počítat i s útočníkem Zlatanem Ibrahimovicem. Švédský fotbalista se podle internetových stránek "Rossoneri" dal zdravotně do pořádku a dnes již naplno trénoval s týmem. Do týmu trenéra Massimiliana Allegriho se před utkáním na San Siru také vrací uzdravená dvojice Luca Antonini, Daniele Bonera. Podle kouče by mohl proti Plzni nastoupit i kapitán Massimo Ambrosini, který měl potíže s ramenem.
Plzeň
Je to už sedm a půl roku, co se fotbalista David Limberský otrkával v italské lize v dresu Modeny a nechybělo mnoho, aby si zahrál i proti slavnému AC Milán. Když se nestane nic mimořádného, ve středu už jako jeden z lídrů povede Plzeň na San Siru do očekávaného zápasu v Lize mistrů. Limberský netrpělivě vyhlíží jeden z největších životních zážitků. Jeho euforii částečně kalí jen to, že Milánu bude chybět řada opor v čele s ofenzivními hvězdami Ibrahimovicem, Patem, Robinhem nebo neústupným záložníkem Gattusem.
Program 2. kola Ligy mistrů:
Úterý:
Skupina A: 20:45 Bayern Mnichov - Manchester City (ČT4), Neapol - Villarreal.
Skupina B: 18:00 CSKA Moskva (Necid - zranění) - Inter Milán, 20:45 Trabzonspor (Čelůstka) - Lille (Rozehnal).
Skupina C: 20:45 Manchester United - Basilej (Kováč, Nova Sport), Otelul Galati (Buchta) - Benfica Lisabon.
Skupina D: 20:45 Real Madrid - Ajax Amsterodam, Lyon - Dinamo Záhřeb.

Středa:
Skupina E: 20:45 Valencie - Chelsea (Čech), Leverkusen (Kadlec) - Genk (Pudil).
Skupina F: 20:45 Arsenal (Rosický, Nova Sport) - Olympiakos Pireus, Marseille - Dortmund.
Skupina G: 18:00 Petrohrad - FC Porto, 20:45 Šachtar Doněck (Hübschman) - APOEL Nikósie.
Skupina H: 20:45 Borisov - FC Barcelona.

AC Milán
Záložník Gennaro Gattuso z AC Milán možná kvůli potížím se zrakem přijde příští týden o zápas Ligy mistrů s Plzní. Třiatřicetiletý fotbalista kvůli ochrnutí očního nervu nedohrál úvodní duel italské ligy s Laziem Řím (9. září) a podle trenéra Massimiliana Allegriho zatím není jasné, jak dlouho bude mimo hru. Gattuso si už před zápasem s Laziem (2:2) stěžoval na rozostřené vidění.
AC Milán
Italský šampion AC Milán se bude muset nejméně měsíc obejít bez útočníka Alexandreho Pata. Dvaadvacetiletý brazilský fotbalista si poranil stehenní sval a přijde mimo jiné příští týden o zápas Ligy mistrů s Plzní. Pato si natáhl stehenní sval ve středečním utkání Serie A s Udine (1:1), kdy kvůli zdravotním potížím musel střídat už v 21. minutě. Brazilský reprezentant nemá svalové problémy poprvé a výkonný ředitel klubu Adriano Galliani se rozhodl situaci řešit.
Plzeň
Fotbalisté Plzně remizovali v 8. kole první ligy v Českých Budějovicích 0:0. Obhájce titulu tak nenavázal na předchozí dvě kola, v nichž zvítězil. Domácí si připsali teprve druhý bod v sezoně. Úřadující mistr přitom mohl v generálce na středeční zápas Ligy mistrů na půdě AC Milán získat klid pro utkání hned v 6. minutě. Jiráček se uvolnil v pokutovém území, zpětnou přihrávku poslal po zemi proti noze Bakošovi, ale útočník hostů z dobré příležitosti přestřelil.
On-line reportáží vás provede sportovní redaktor Lidových novin Michal Hořejší.

Nepřehlédněte

AC MILÁN

Hráč
B Abbiati
O Abate (87. De Sciglio)
O Nesta
O Thiago Silva
O Antonini (78. Taiwo)
Z Nocerino
Z Van Bommel
Z Emmanuelson
Z Seedord (70. Aquilani)
Ú Ibrahimovic 53.
Ú Cassano 66.

VIKTORIA PLZEŇ

Hráč
B Čech ŽK 56.
O Rajtoral
O Čišovský ŽK 25.
O Bystroň
O Limberský
Z Petržela ŽK 43.
Z Horváth ŽK 45.
Z Jiráček
Z Kolář (90. Darida)
Z Pilař (75. Fillo)
Ú Bakoš (67. Ďuriš)
Hlavní rozhodčí:Florian Meyer
Čárový rozhodčí:Holger Henschel
Čárový rozhodčí:Christoph Bornhorst