Pátek 7. června 2024, svátek má Iveta, Slavoj
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sparta opět prohrála, v Jablonci 0:1

Sport

  19:19aktualizováno  19:30
JABLONEC - Fotbalisté ještě v nedávných časech neporazitelné a železné Sparty v lize opět padli. Tentokrát nestačili na svou "farmu" v Jablonci 0:1. Jediný gól utkání vstřelil goleador domácích David Lafata. Sparta zůstává na 6. místě, Jablonec poskočil hned za ní na pozici sedmou.

Ani tato akce Kušníra brankou neskončila, Sparta opět zklamala. foto: ČTK

První poločas zápasu? Ze strany hostí jedna velká bída. Ze strany domácích? Efektivní i efektní patička Zofčáka na Lafatu po první polovině úvodního poločasu a poté vstřelená branka druhého jmenovaného v závěru první půle. Domácí na tři doteky vyšachovali celou letenskou obranu a jablonecký kanonýr neměl problém trefit prázdnou branku - 0:1.

Do druhého poločasu nahradil Holenda slabého Matušoviče a hosté se zvedli. K ničemu to nakonec nebylo. Proč? Když už se totiž sparťané dostali do šancí, díky mizerné koncovce a skvělému Špitovi hosté žádnou nevyužili. Konkrétně právě střídající Holenda. Mohl se stát spasitelem, vypracoval si celkem čtyři! gólové akce, ani jednou ovšem nemířil přesně.

Sparta po zásluze padla, letos na podzim již popáté. Venkuvyhrála pouze třikrát, doma to není o nic lepší. Na vedoucí Slavii ztrácejí Letenští po polovině ligy ze 6. místa 12 bodů. Jen největší sparťanský snílek si může myslet, že Sparta ještě Slavii zkomplikuje cestu za titulem.

VÝSLEDEK:
Baumit Jablonec - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 41. Lafata. Rozhodčí: Jech - Ubias, Mencl. ŽK: Kladrubský, Kušnír, Hušek (všichni Sparta). Diváci: 2022.

SESTAVY:
Jablonec: Špit - Zábojník (59. Krejčí), Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Klapka, Žofčák - Klapka (90.+1 Hesek) - Lafata (88. Homola). Trenér: Komňacký.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Voříšek, Kučera, Had (83. Došek) - Hušek - Kušnír, Vacek (72. Pečnik), Berger, Matušovič (46. Holenda) - Slepička. Trenér: Chovanec.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!