Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sparta padla v nudném zápase. V nastavení si dal vlastní gól Řepka

Sport

  19:49aktualizováno  20:53
EINDHOVEN - Fotbalisté ve svém zápase na půdě PSV Eindhoven zúročuje to co jí letos jde skvěle - hru na remízu. Přes úvodní náznak aktivity je zalezlá na vlastní polovině a velmi úspěšně bránila útoky domácích. Stejný obrázek hry byl k vidění i ve druhém poločase, s jednou výjimkou. PSV díky vlastní trefě Řepky slavilo gól.

Bakkal si zpracovává míč za dohledu Tomáše Řepky. foto: ČTK

PSV - Sparta Praha on-line

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Největší vzrušení tak přinesl pouze okamžik z 15. minuty. Tomáš Řepka nechtěl vrátit míč, a poté se ještě ohnal po Lazovičovi. Ten se teatrálně skácel k zemi a rozhodčí sahal do kapsičky. Naštěstí pro sprťanského bouřliváka vytáhl pouze kartonek žluté barvy.

Sparta ze své ulity nevylezla ani ve druhé části, a tak bylo nebezpečných šancí jen pomálu. Zejména z přímých kopů. Smutným hrdinou zápasu pak byl znovu Řepka. Lazovič centroval, Engelaar prodloužil a Řepka si dal vlastní gól. 1:0. Na tabuli svítila 92. minuta.

Trenér Chovanec mluvil po zápase o smůle. "Eindhoven byl celou dobu aktivní, což jsme předpokládali. Mají kvalitní tým. V závěru jsme už měli smůlu," zhodnotil zápas letenský lodivod.

Kodaň v domácím zápase porazila Kluž a díky tomu, že v prvním zápase Spartu porazila, jí stačí na Letné neprohrát.

PSV Eindhoven - Sparta Praha 1:0 (0:0)

 Branka: 90.+1 Engelaar.
Rozhodčí: Ingvarsson - Sjöbolm, Fink (všichni Švéd.). ŽK: Manolev - Řepka, Wilfried, Hušek. Diváci: 26.400.

Sestavy:
Eindhoven: Isaksson - Manolev, Salcido, Rodriguez (78. Ooijer), Pieters - Engelaar, Affelay, Bakkal (62. Toivonen) - Lazovič, Reis, Dzsudzsák. Trenér: Rutten.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hoheneder, Řepka, Pamič - Vacek (90.+3 Prudnikov), Kucka, Hušek, Žofčák (67. Kadlec) - Holenda, Wilfried (90. Kalouda).

Skupina K: FC Kodaň - Kluž 2:0 (2:0).

Tabulka:
1. PSV Eindhoven 5 3 2 0 6:3 11
2. Sparta Praha     5 2 1 2 7:6 7
3. FC Kodaň          5 2 1 2 4:4 7
4. Kluž                   5 1 0 4 4:8 3

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...