Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sparta porazila Bohemians, na Plzeň ztrácí bod

Sport

  22:20
PRAHA - Sparťanští fotbalisté zvládli předehrávku 28. ligového kola a v pražském derby porazili 2:0 Bohemians 1905. Minimálně o týden tak oddálili oslavy plzeňského titulu. Vedoucímu týmu soutěže se znovu přiblížili na jeden bod, ovšem Viktorii čeká sobotní zápas v Teplicích.

Sparta - Bohemians. foto: ČTK

Oba góly Sparta vstřelila už do jedenácté minuty. Hosté dohrávali bez Ibragimova, který viděl během svého tříminutového pobytu na trávníku před poločasem dvě žluté karty.

Sparta se podle všeho rozhodla utkání rozhodnout za první čtvrthodinu. Na vyděšené hosty vlétla a nápor nastartoval už v první minutě Kweuke, který však vzápětí zmařil velkou šanci bezprostředně před Sňozíkem.

Jenže když to nepálilo kanonýrovi, našli se jiní střelci. Nejprve se předvedl Sionko - v osmé minutě se po přihrávce kamerunského bijce protáhl do šestnáctky a šajtlí jak z dílny bývalého spoluhráče Rosického poslal míč za hostujícího gólmana poprvé.

Za tři minuty našel Podaný za obranou Pekharta a ten se svým patnáctým gólem v sezoně znovu vrátil do boje o střelecký trůn ligy. Do sestavy se přitom dostal jen díky absenci reprezentačního parťáka Kadlece, jenž proti mateřskému klubu nemohl nastoupit kvůli zraněnému kotníku.

Ibragimov dostal během tří minut dvě žluté karty
Sparta pokračovala ve výborném výkonu ještě pár minut, ale pak si dala oddechovou chvilku, kterou mohl potrestat hbitý Škoda. Jenže pak přišel na hřiště horkokrevný Ibragimov, během tří minut dostal dvě žluté karty, a ještě než se zpotil, už byl pod sprchou. Na rekordně rychlé vyloučení v soutěži to ale nestačilo - českobudějovický Stránský to na podzim proti Ústí stihl za pouhou minutu.

Na rozdíl od minulého utkání s Libercem sparťané po pauze příliš nepolevili, i když se do šancí už nedostávali tak často. Jednak už nebyli tak hladoví po gólech, soupeř v deseti hrál také defenzivněji a k domácí šestnáctce se dostával jen výjimečně.

Nadlouho největší šanci měl krátce po změně stran Vacek, z nohy mu jí sebral brankář Sňozík. A pak už domácí hráli především tak, aby si nezkomplikovali cestu za třemi body, které je drží ve hře o titul.

28. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Bohemians 1905 2:0 (2:0)
Branky: 8. Sionko, 11. Pekhart. Rozhodčí: Královec - Košec, Kovařík. ŽK: Kušnír - Ibragimov. ČK: 41. Ibragimov. Diváci: 10.023.

Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko (66. Kerič), Matějovský, Vacek, Podaný (76. Krejčí) - Kweuke, Pekhart (81. Kladrubský). Trenér: Chovanec.

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Bartek - Moravec, Držík, Sedláček (38. Ibragimov), Štohanzl - Škoda (46. Kraus), Hartig (79. Barros). Trenér: Hoftych.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...