Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sparta přivítá zítra doma Tiraspol

Sport

  18:20
Žádná formalita, ale ještě pořádná dřina bude středeční odveta s Tiraspolem. Tvrdí to trenér sparťanských fotbalistů Vítězslav Lavička i jeho svěřenci, kteří jsou si prý dobře vědomi, že Šeriff nepřijede k utkání druhého předkola Ligy mistrů ani po domácí prohře 0:1 v roli odevzdaného beránka.

"Pánové,nevěřili byste, ale oni tam hrají fotbal s táákhle velkým balónem", říká asi novinářům trenér Sparty Vítězslav Lavička. foto: ČTK

Sparťanský kouč se snaží od prvního utkání krotit euforii a jak se zdá, v kabině mu hráči ochotně naslouchají. Psychologická příprava vyvrcholila pohovory po sobotním ligovém zápase s Mladou Boleslaví. "Nemůžeme si dovolit podlehnout euforii, ještě nás čeká pořádný kus práce. Máme navíc co zlepšovat, především v ofenzivě," vysvětloval dnes před novináři Lavička, že ho ani dvě výhry z úvodu sezony neuchlácholily.

Lavička nepřipouští ani dohady, že by si někdo vzpomněl na nepříznivou klubovou bilanci v domácích zápasech evropských pohárů, kde Sparta naposledy vyhrála v srpnu 2004 v třetím předkole stejné soutěže nad Ferencvárosem Budapešť, navíc v prodloužení. Ani skutečnost, že případné vyřazení by pro Spartu znamenalo konec pohárové sezony.

"Na takové úvahy není čas, musíme myslet pozitivně. A věřím, že totéž si uvědomují diváci. Už jsme zaslechl, že někteří si myslí, že to bude jednoduchý zápas. A přál bych si, aby nás podrželi, jejich povzbuzení bude důležité," vyzval Lavička fanoušky.

Sparťanští fotbalisté s Lavičkou souhlasí. "Máme sice výbornou postupovou pozici, ale to ještě nic neznamená. Nebude to skutečně žádná formalita, protože soupeř bude aktivní a útočit. Nezbývá nám nic jiného než vsadit na poctivou defenzivu," tvrdil stoper Štěpán Kučera, podle kterého si hráči už vyříkali, že nemohou přestat poctivě bránit ve chvíli, kdy vstřelí branku.

Autor: