Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sparta proti deseti konečně vyhrála, Slavia veze tři body z Budějovic

Sport

  20:07
PRAHA - Fotbalisté Sparty se po třech remízách v řadě konečně dočkali první výhry v sezoně, ani tentokrát však v útoku příliš nepřesvědčili. V duelu 4. kola doma porazili Kladno 2:0, když hráli už od 25. minuty přesilovou hru po vyloučení hostujícího Holuba. Tři body si připsala i Slavia, která zvítězila 1:0 v Českých Budějovicích.

Sparťan Hubník v hlavičkovém souboji. foto: ČTK

AC Sparta Praha - SK Kladno 2:0 (1:0)

Branky: 28. Vacek, 89. Wilfried.
Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Peřina.
ŽK: Zeman, Pamič - Holub, Bartoš, Szabo, Pavlík. ČK: 25. Holub.
Diváci: 7956.

O úvodní gól zápasu s Kladnem se postaral střelou z 20 metrů záložník Vacek, výhru pak hlavou po rohu zpečetil střídající Wilfried. Kladno od většího přídělu zachránila branková konstrukce, kterou domácí trefili třikrát, ale i nepřesná sparťanská hra ve finální fázi.

Trenér Sparty Chovanec překvapivě nechal jen na lavičce brankářskou jedničku Blažka, který kvůli kartám nemůže hrát ve čtvrtečním duelu 4. předkola Evropské ligy s Mariborem. Ve Slovinsku bude muset do branky Kozáčik, proto dostal šanci i dnes.

Ani do nominace se pak nedostala další opora Berger, naopak po zranění kotníku již nastoupil kapitán Řepka. Poprvé na jaře se do základu nedostal útočník Wilfried, kterého nahradil Jirouš. I Kladno výrazně zamíchalo sestavou, především v útoku, když Klinka a Tatanašvili začali jen na lavičce.

 

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:1 (0:1)

 Branka: 22. J. Černý.
Rozhodčí: Kocián - Gallo, Marek.
ŽK: Homoláč, Hunal, Mezlík - Krajčík, Ragued.
Diváci: 4812.

Ještě radostněji je nyní v Edenu. Zdá se, že hráči Slavie se zřejmě dostávají z výsledkové krize. Obhájce titulu si připsal v dnešním utkání čtvrtého ligového kola v Českých Budějovicích druhé vítězství v sezoně a úspěšně se naladil na čtvrteční duel Evropské Ligy s CZ Bělehrad. O těsné výhře hostů 1:0 rozhodl po efektním signálu z přímého kopu exbudějovický Jaroslav Černý. Slavia na hřišti Dynama neprohrála pošesté za sebou.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!