Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sparta se veze v Evropské lize na vítězné vlně. Po třetím triumfu je blízko postupu

Sport

  21:00aktualizováno  23:17
PRAHA - Fotbalisté Sparty porazili v Evropské lize Hapoel Beer Ševa 2:0 a k postupu do jarního play off jim tak v příštím duelu se Southamptonem stačí uhrát bod. O výhře domácích rozhodl na Letné už v prvním poločase vlastní gól Bena Bittona a zásah Davida Lafaty.

Sparťanská radost. foto: ČTK

Sparta měla před zápasem problémy se sestavou, protože kvůli zraněním se musela obejít bez několika opor včetně Rosického, Váchy, Frýdka a čerstvě i Václava Kadlece. Na lavičce se tak vedle náhradního brankáře Millera a útočníka Pulkraba objevilo hned pět juniorů.

Sparťan Dočkal v souboji o míč se soupeřem z Hapoelu Beer Ševa.
AC Sparta Praha - Hapoel Beer Ševa (David Lafata se zaťatou pěstí slaví v...

Beer Ševa přijela s vědomím, že nemůže zaváhat, a od začátku měla více ze hry, do šancí se však nedostávala. Sparta naopak udeřila hned z první vážnější situace. V 23. minutě se k přímému kopu postavil Dočkal a jeho střelu si do branky srazil Bitton.

Sparta ožila a o chvíli později jen těsně vedle pravé tyče pálil Mareček. Domácí pokračovali v aktivitě a v 38. minutě se dočkali druhé branky. Po rychlé akci po pravé straně se dostal míč k Lafatovi, který se z malého vápna nemýlil.

PODROBNOU ON-LINE REPORTÁŽ ZE ZÁPASU SPARTA VS. BEER ŠEVA SI PŘEČTĚTE ZDE!

Po přestávce Sparta v pohodě kontrolovala hru a třetí gól mohli přidat pohotovou střelou Dudl nebo v závěru nebezpečně hlavičkující Costa. Domácí tým si nakonec došel pro třetí vítězství v Evropské lize za sebou.

Letenský celek tak vede tabulku s devíti body, druhý Southampton jich má na kontě sedm, třetí Beer Ševa čtyři a poslední Inter Milán tři. Ve zbývajících zápasech Sparta přivítá za tři týdny doma Southampton a 8. prosince nastoupí v Miláně.

Utkání 4. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy

Sparta Praha - Hapoel Beer Ševa 2:0 (2:0)

Branky: 23. vlastní Bitton, 38. Lafata. Rozhodčí: Vad - Albert, Viszokai (všichni Maď.). ŽK: Karavajev, Pulkrab (oba Sparta). Diváci: 12.891.

Sparta: Koubek - Karavajev, Michal Kadlec, Mazuch, Costa - Juliš (72. Dudl), Holek, Dočkal, Mareček, Holzer (90. Milan Kadlec) - Lafata (80. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

Beer Ševa: Goreš - Taha, Vítor (46. Šabtai), Cedek - Bitton, Hoban, Radi, Buzaglo (62. Ghadir), Korhut - Melikson, Maranhao (73. Sahar). Trenér: Bakhar.

Southampton - Inter Milán 2:1 (0:1)

Branky: 64. Van Dijk, 70. vlastní Nagatomo - 33. Icardi.

Southampton: Forster - Martina, Jošida, Van Dijk, McQueen - Romeu, Ward-Prowse - Höjbjerg, Redmond, Tadič (77. Davis) - Rodriguez (59. Austin). Trenér: Puel.

Inter: Handanovič - D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda, Nagatomo - Candreva (89. Biabiany), Medel (74. Éder), Gnoukouri (83. Melo), Perišič - Banega - Icardi. Trenér: Vecchi.

Evropská liga - skupina K
1.SPARTA PRAHA43016:49
2.Southampton42115:27
3.Hapoel Beer Ševa41122:34
4.Inter Milán41033:73
Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...