Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sparta si z Hongkongu vítězství neveze

Sport

  16:50
PRAHA - Sparťanští fotbalisté ve finále Novoročního turnaje v Hongkongu nedokázali navázat na svůj 19 let starý triumf a po porážce 1:2 od jihočínského výběru obsadili druhé místo.

Sparta se trápí. foto: ČTK

Český tým měl lepší vstup do utkání, ale Wilfried neproměnil penaltu. Pak se dvakrát prosadil soupeř a až v závěru snížil Kušnír. Na třetím místě skončil po penaltovém rozstřelu jihokorejský mistr Sowun BlueWings

Letenští trenéři poslali na hřiště výrazně odlišnou sestavu oproti prvnímu duelu, kvůli zdravotním potížím nenastoupili Berger a Hubník. Přesto mohli mít osud utkání ve svých rukou, jenže spalovali šance a Bony Wilfried dokonce nedokázal proměnit penaltu za sražení aktivního Jeslínka ve 25.minutě.

Pak se už prosadil soupeř: nejdříve Brazilec Telas dostal mužstvo do vedení, těsně před pauzou vedení zvýšil Korejec Jon-Kun.

Po pauze sparťané několikrát střídali, ale změnu ve vývoji utkání to již nepřineslo. Ze závěrečného náporu už vytěžili pouze snížení, o které se postaral v nastaveném čase hlavičkou Kušnír.

Autor:

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - OLOMOUC (A12493)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč