Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sparta stáhla náskok Plzně. Nad Libercem vyhrála 3:2

Sport

  20:22aktualizováno  22:17
PRAHA - V přehrávce 27. kola fotbalové Gambrinus ligy vyhrála Sparta nad Libercem 3:2. Rozhodující gól dal po hodině hry exliberecký Kerič. Druzí Letenští se tak v tabulce dotáhli na první Plzeň na rozdíl jednoho bodu. Viktorii ale čeká ještě sobotní utkání s Mladou Boleslaví.

Radost hráčů Sparty (zleva: Kadlec, Matějovský, Kweuke). foto: ČTK

Souběžně hraný hokejový zápas české reprezentace se Slovenskem na mistrovství světa zřetelně snížil návštěvu na Letné, ale v ideálním počasí se fotbaloví fandové ve své volbě nespletli. Sparta se pustila od první minuty do hry s chutí a hodně jí pomohla chatrná obrana soupeře, který byl pro brankáře Bičíka nebezpečnější než domácí kanonýři.

Už ve třetí minutě srazil dezorientovaný Fleišman míč směrem k vlastní brance, ale poslal ho nad břevno. O minutu později se ale "trefil" Dejmek, který srazil do sítě míč po Matějovského rohu.

Hosty vlastní branka poznamenala. Najednou jim chybělo sebevědomí z minulých zápasů, v nichž vybojovali čtyři vítězství za sebou. Citelně jim scházel útočník Nezmar, který usedl na lavičku pouze v civilu. Sparta měla zjevnou převahu a přestože několikrát zbrkle míč v dobře rozjeté ztratila, měla i další šance. Kadlec se hlavou netrefil mezi tyče a Kweuke nedosáhl ve skluzu na míč před opuštěnou brankou.

Vstup do druhé půle pro změnu zaspali domácí
Ve 38. minutě už Sparta vedla o dva góly po vydařené spolupráci Kadlece s Kweukem, který si pohrál s Dejmkem a Bičík byl bez šance. Liberecký gólman předtím uchránil tým od dalšího gólu po Kadlecově ráně.

Do druhého poločasu vstoupili domácí laxně a Slovan jim dvakrát zkomplikoval klidnou cestu za výhrou, protože vždy snížil na rozdíl jedné branky. Na gól Hadaščoka sice odpověděl bývalý liberecký kanonýr Kerič, ale vzápětí Dejmek odčinil svůj vlastní gól a hostů najednou bylo plné hřiště, zatímco sparťané hodně znervózněli. Důležitou výhru však nakonec uchránili a dál bojují o obhajobu titulu.

Gambrinus liga - 27. kolo:

Sparta - Liberec 3:2
Branka:
4. vlastní Dejmek, 38. Kweuke, 58. Kerič - 52. Hadaščok, 65. Dejmek.

AC Sparta Praha: Zítka - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Matějovský, Kladrubský, Vacek - Kerič, Kweuke, Kadlec

FC Slovan Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal, Gecov, Breznaník, Vácha, Hadaščok - Štajner.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...