Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Sparta v Plzni: Revoluce v zadních řadách

Sport

  12:28
PRAHA - Fotbalová Sparta si při reprezentační přestávce mohla v klidu vyhodnotit neúspěšná vystoupení poslední doby. Pod novým trenérem Chovancem by se proti Plzni měl představit tým ve značně pozměněné sestavě.

Jozef Chovanec, nový trenér fotbalistů AC Sparta Praha. foto: ČTK

Zřejmě největší revoluce by měla proběhnout v zadních řadách vicemistra. Dosavadní jedničku Kozáčika nahradí v brance zkušený Blažek, který po návratu z neúspěšné štace v německém Norimberku dosud neodchytal jedinou minutu.

Prakticky nová bude obranná čtveřice. Do složení zřejmě zasáhne i vynucená absence Tomáše Řepky. Tradiční stálice totiž lavíruje s nakopnutým nártem a její start je značně nejistý. Pokud nebude hrát, sparťané pravděpodobně vyběhnou na plzeňský trávník v rozestavení Kúdela - Voříšek, Had - Krob. Zcela by tak měl vypadnout Kučera, který se dočkal v posledních zápasech velké kritiky. Kapitán Voříšek se posune do středu obrany, na krajích by měli dostat šanci mladíci, kteří dosud hráli za druholigovou rezervu.

Reprezentant Kladrubský se posune do zálohy, kde zřejmě nezbude místo pro Matušoviče. Na hrotu by podle všeho měl operovat osamocený Slepička. Zápas bude mít velký náboj, Sparta se potřebuje chytit, ale i v Plzni mají nového trenéra a navíc řadu hráčů, kteří ještě nedávno oblékali dres letenského týmu: Poštulka,  Petržela, Kolář, Limberský, Horváth nebo Rezek.

Zápas začíná v neděli v 20.15 přímým přenosem na ČT4

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!