Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sparta získala obránce Deliho z Pobřeží slonoviny

Sport

  13:57aktualizováno  14:47
PRAHA - Fotbalisty pražské Sparty posílí dvacetiletý obránce Simon Deli. Zadák z Pobřeží slonoviny uspěl na testech v B-týmu a s vedením letenského klubu se dohodl na tříleté smlouvě.

Dřív na Letné zářil útočník z Pobřeží slonoviny Bony Wilfried (na snímku), teď Sparta získala jeho krajana Simona Deliho foto: ČTK

Deli absolvoval kompletní přípravu se sparťanskou rezervou a její trenér Martin Hašek si nemůže jeho výkony vynachválit. "V tréninkovém procesu vypadá velmi zajímavě. Uspěl i na funkčních testech, což u hráčů z tohoto kontinentu nebývá tak úplně zvykem. Má také nadprůměrnou rozehrávku," uvedl Hašek. Deli byl ve Spartě na zkoušce už před dvěma lety, kvůli problémům s vízy ale tehdy na Letnou nezamířil.

Je druhou zahraniční akvizicí Sparty během dvou dnů, ve čtvrtek Letenští definitivně uzavřeli příchod španělského obránce Pabla Gila. Deli není prvním hráčem z Pobřeží slonoviny ve Spartě. Jméno si v klubu udělal především Bony Wilfried, který strávil na Letné tři roky (2008 až 2011) a stal se oporou týmu. Podobně jako Deli začínal v rezervě.

"Je to další z následovníků Bonyho, který v našem klubu zanechal hlubokou stopu. Věříme, že i v jeho případě se potvrdí naše dobrá zkušenost s fotbalisty z této země," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Ondrášek bude dál hrát v norském Tromsö

Zdeněk Ondrášek bude i na podzim hrát v Tromsö. Aktuálně pátý tým norské ligy využil opci a momentálně jedná s Českými Budějovicemi o tom, zda třiadvacetiletého útočníka získá na přestup, nebo s ním prodlouží hostování. "Tromsö je skvělý klub a jsem velmi rád, že zde můžu pokračovat a rozvíjet dál svou fotbalovou kariéru," uvedl pro web jihočeského klubu Ondrášek.

Do norského klubu zamířil z Dynama v březnu na hostování s opcí. Bývalý člen reprezentační jednadvacítky se na severu Evropy rychle začal prosazovat a ve čtrnácti dosud odehraných zápasech nastřílel osm branek.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...