Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Spartu spasil v poslední minutě mladičký Kadlec

Sport

  20:55
PRAHA - Fotbalisté Sparty urvali vítězství proti Boleslavi v poslední možné chvíli. Díky gólu Václava Kadlece z 90. minuty dnes na Letné slavili posun na pátou příčku ligové tabulky.

Wilfried a Rajnoch. foto: ČTK

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)

Branka: 90. Kadlec.
Rozhodčí: R. Hrubeš - Hojsík, Pelikán.
ŽK: Vacek, Prudnikov - Kúdela, Mendy, Rajnoch.
Diváci: 12.489.

Souboj dvou ambiciózních klubů na závěr nedělního programu pátého kola a sesadila svého soupeře z pozice ligového lídra. Sparta Středočechy vytrvale přehrávala, měla i řadu střeleckých pokusů, ale vítězný gól si nechala na 90. minutu.

Sparťané nastoupili se třemi změnami proti čtvrtečnímu duelu v Mariboru, ale se stejným nadšením, s nímž ze Slovinska přivezli postupovou naději. Zatímco ale v poháru vsadili na defenzivu a rychlé brejky, dnes soupeře dostali pod tlak a vypracovali si již v prvním poločase řadu šancí. Trenér hostí Uhrin trávil hodně času u postranní čáry, aby svůj tým ukočíroval.

Neprosadil se ani hrdina z Mariboru Wilfried, nejprve tísněný uvnitř šestnáctky neusměrnil pas ze středu hřiště, později jeho ránu z dvaceti metrů zblokovala boleslavská obranná tvrz. Dramatický zápas měl odpovídající vyvrcholení: v poslední minutě přišla rychlá akce domácích po pravé straně, míč se dostal pár metrů od branky ke Kadlecovi a ten už Vorla propálit dokázal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!