Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

'Spasitel' Rosický: Na Slovensko jsem připraven, záleží na trenérovi

Sport

  14:22aktualizováno  15:25
PRAHA - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický dnes potvrdil, že je zdravotně v pořádku, a připraven nastoupit proti Slovensku. "Jsem připraven, záleží na trenérovi Haškovi," varoval dnes na srazu národního týmu slovenského soupeře.

Tomáš Rosický. foto: ČTK

Ve skvělé náladě přicestoval na reprezentační sraz záložník Arsenalu Tomáš Rosický. "Spasitel" českého národního týmu na dnešním setkání s novináři rozdával jen a jen úsměvy. "Cítím jsem skvěle, před odjezdem na sraz jsem s týmem normálně v plné zátěži zvládl dva tréninky," vyvrátil spekulace o svém případném dalším menším zranění.

Hašek o Rosickém a Arsenalu

"Nominaci jsem konzultoval s Tomášem, ne Arsenalem. Tomáš se normálně připravoval s týmem, nevidím důvod, proč by měly být s Arsenalem nějaké problémy. Já to zažil jako kouč několikrát, musím přiznat, že jsem to nesl velmi těžce, ale nic jsem s tím stejně nenadělal. Od Arsenalu jsme žádná omezení nedostali."

"Arséne (Wenger, kouč Arsenalu, pozn. redakce) samozřejmě z mého odjezdu nadšený nebyl, ale žádný tlak na mne nevyvíjel," pokračoval dál český žolík na slovenského soupeře, kterému se společně se svými spoluhráči postaví v sobotu na bratislavském Tehelném poli.

Rosický, který svůj poslední reprezentační zápas odehrál před dvěma lety na stejném místě a proti stejnému týmu, nečeká, že by se Slováci nyní českého týmu více báli. "Slovákům je to jedno," reagoval s úsměvem na dotaz, zda se českého soupeře nyní s ním a Janem Kollerem slovenští fotbalisté více bojí.

"Samozřejmě by se mi líbilo udělat na Slovensku stejný výsledek, ale my bereme v naší situaci jakoukoliv výhru," pokračoval již ve vážnějším tónu. "Cítím se téměř ve stejné herní jistotě, jako před zraněním. Není to stoprocentní, přesto cítím, že jsem byl pro spoluhráče v Arsenalu na hřišti přínosem," dodal.

Celé setkání s novináři ovšem zakončil opět v odlehčeném tónu. "Na kytaru jsem se naučil hrát, ale pořád si myslím, že jsem lepší fotbalista než kytarista. A co se týče svatby? Už tady zbývám asi jen já a Jarda Jágr. S Radkou máme krásný vztah, nebráním se ničemu," reagoval vtipně i na otázky týkající se jeho soukromí.