Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Splněný sen. Mistr světa zkompletoval cennou sbírku Pokémonů, prodávat ji nehodlá

Sport

  14:45
Berlín - Svůj dětský sen si splnil záložník německého fotbalového týmu Borussie Mönchengladbach Christoph Kramer, devětadvacetiletý Němec posbíral všech 151 kartiček Pokémonů. „Vždy bylo dětským snem mít je všechny,“ říká Kramer nadšeně.

Christoph Kramer zkompletoval svoji sbírku. foto: instagram-Christoph Kramer

Věřte, nebo ne, svět karet Pokémonů nebyl nikdy tak populární u vášnivých sběratelů, známá značka slaví 25 let od svého založení.

Jedním z nich je i mistr světa z roku 2014 Christoph Kramer, ten v nedávné době zkompletoval sbírku a stal se hrdým vlastníkem všech 151 karet. „Myslím, že každé dítě narozené v 90. letech bylo velkým fanouškem Pokémonů. Bylo skvělé sbírat karty na základní škole a vždy bylo jakýmsi dětským snem mít je všechny,“ hodnotí Kramer.

Základní sada z historicky první edice je k mání za 350 tisíc dolarů (přibližně 7,5 milionu korun), bývalý rapper a v současnosti streamer s pseudonymem Logic za nejcennější kartičku zaplatil dokonce 220 tisíc dolarů (cca 4,7 milionu korun).

Kramer se sbíráním začal v mládí, u chybějících kousků poté musel kontaktovat sběratele a odkoupit od nich scházející karty.

„Nějaké karty jsem dokoupit musel, nikdy jsem ale neplatil hodně. Myslím, že drtivá většina spoluhráčů je také v mládí sbírala, ale poté je rozdali či přestali sbírat. Kluci v kabině mi ale pogratulovali,“ usmívá se záložník Mönchengladbachu.

A jak se chystá s kompletní kolekcí Kramer naložit?

„Nevím přesně, jaká je její celková hodnota, ale na tom vlastně ani nezáleží. Nikdy bych je neprodal.“

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...