Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Šťastný novic Petržela z Plzně: Nominace? Něco jsem tušil

Sport

  12:18
PLZEŇ - Přestože suverénně vládnou lize už dva měsíce, museli si fotbalisté Plzně na svého prvního zástupce v národním týmu počkat až do včerejška. Tím vyvoleným ve výběru trenéra Michala Bílka na zápas se Skotskem se stal západočeský záložník Milan Petržela (27).

Trojlístek plzeňských tahounů (zleva): Rezek, Kolář a Petržela. foto: ČTK

* LN Jak jste se o své nominaci dozvěděl?
Po dopoledním tréninku jsem dorazil do šatny a měl spoustu zmeškaných hovorů a nepřijatých smsek od manažera. Už jsem tušil, protože mi pár lidí z klubu něco naznačovalo. S panem Bílkem jsem ale nemluvil.

* LN Jaká byla vaše reakce, když se tušení proměnilo v realitu?
Jako bych právě vyhrál milion. Vážně jsem měl obrovskou radost. Je to nejvíc, co může člověk v kariéře dosáhnout, a mně se to splnilo.

* LN Fotbalisté Plzně byli i přes nebývalou formu reprezentací zatím přehlíženi. Bavili jste se o tom se spoluhráči?
Takové věci neřešíme, připravujeme se na jednotlivé zápasy a dřeme. Hlavní je pro nás klub a nečekáme, že nám někdo z nároďáku najednou zavolá. Vždyť je to především záležitost trenéra, koho sleduje i povolává. Jsem ale moc rád, že si mě pan Bílek všiml.

* LN Myslíte, že vám pomohla dostat se do týmu zářijová prohra s Litvou?
Je možné, že to mělo nějaký vliv. Když nejsou výsledky, tak se musí něco změnit. Nedělám si velké iluze, že bych nastoupil. Nebudu kvůli tomu zklamaný, i tak to bude skvělá zkušenost.

* LN Plzeň poslední dobou táhne i Daniel Kolář, který v zápase s Příbramí utrpěl otřes mozku. Myslíte, že by jinak jel na sraz reprezentace s vámi?
Jen jestli by nejel spíš místo mě... Hodně se mu daří, trénuje naplno, dává góly a je to skvělý kluk. Určitě by si to za své výkony taky zasloužil. Přál bych mu to.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...