Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Střížkovský tým je i po čtyřech kolech bez bodu, Liberec zabral

Sport

  19:03
PRAHA - V Gambrinus lize je i po čtvrtém kole tým, který nedosáhl na jediný bod. Střížkovský celek naplňuje předsezónní předpovědi a míří za sestupem. Dnes na Strahově podlehl Teplicím 1:3. Poprvé naplno bodoval Liberec, když dokázal zvítězit 3:2 na hřišti Plzně. První vstřelený gól stačil Bohemians 1905 na bod z Olomouce a Boleslav doma přehrála Příbram 2:0.

Souboj Olomouce a Bohemky. foto: ČTK

Bohemians Praha - FK Teplice 1:3 (1:1)

 Branky: 28. Kincl - 29. Mareš, 68. vlastní Kincl, 89. Verbíř. Rozhodčí: Adam - Novák, Drastík.
ŽK: Obermajer, Kincl - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek. ČK: 33. Obermajer.
Diváci: 757.

Fotbalisté Bohemians Praha jsou stále bez bodu. V dnešním zápase 4. ligového kola podlehl střížkovský tým Teplicím 1:3, i když v utkání vedl díky brance Kincla. Týž hráč ale zároveň nešťastnou tečí daroval Teplickým vítěznou branku, o dvě zbývající se postarali Mareš a Verbíř. Bohemians hráli od 33. minuty bez vyloučeného stopera Obermajera.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

 Branky: 37. Kulič, 89. Rajnoch.
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík.
ŽK: Rolko, Lemessa - Klesa, Tarczal, J. Štochl, Pilík. ČK: 88. J. Štochl.
Diváci: 4285.

Mladá Boleslav doma v pohodě zvládla Příbram 2:0 a vrátila se do čela tabulky. Domácí poslal ve středočeském derby do vedení svým třetím gólem v sezoně Marek Kulič, pojistku přidal minutu před koncem Jan Rajnoch. Pár sekund předtím obdržel červenou kartu hostující Jakub Štochl.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (1:1)

 Branky: 18. Ordoš - 26. Štohanzl.
Rozhodčí: Jech - Ubias, Slavík.
ŽK: Ordoš - Hartig, Ibragimov.
Diváci: 4880.

Ani první vstřelná branka po návratu do elitní soutěže nepomohla Bohemians 1905 k první výhře. V té době totiž už vedla domácí Sigma 1:0 a Štohanzl za hosty jen srovnával na konečných 1:1.

FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec 2:3 (0:1)

 Branky: 70. Bakoš, 90.+3 Horváth z pen. - 21. a 53. Čorič, 78. Blažek.
Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Kovařík.
ŽK: Petržela, Kolář, Bystroň - Holeňák, Dočkal, Gebre Selassie. Diváci: 4750.

Hráči Liberec konečně vyhráli, body si vezou ze západu Čech, kde ve 4. kole vyhráli na hřišti plzeňské Viktorie 3:2 a připsali si první výhru v novém ročníku. Svěřenci kouče Škorpila ve Štruncových sadech předvedli vynikající střeleckou produktivitu. Ofenzivu táhla především dvojice balkánských hráčů - dnes nahrávač Kerič a dvougólový střelec Čorič. Domácí naopak prodloužili neúspěšnou šňůru proti Slovanu a na jeho skalp čekají již osm let. Viktorie sice většinu zápasu útočila, zradilo ji ale zakončení a hlavně nekoncentrované bránění prostorů po obou lajnách.

Autoři: ,

Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?
Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?

40 testerek vyzkoušelo intenzivní zklidňující balzám pro velmi suchou, citlivou i atopickou pokožku Atoderm Intensive baume od Biodermy. Jak balzám...