Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sudí ze mě udělal blbce, říkal vyloučený Kisel po derby

Sport

  13:05
PRAHA - Porážka a navíc červená karta. Kapitán slávistických fotbalistů Karol Kisel neměl po derby moc důvodů ke spokojenosti. "Před rozhodujícím přímým volným kopem to faul nebyl a já jsem také neměl dostat červenou kartu," zlobil se šestatřicetiletý záložník.

Kisel byl vyloučen. foto: MAFRA - Michal Šula

Jak jste z vašeho pohledu viděl to vyloučení?
Šel jsem do souboje a trošku jsem i uklouzl. Neudělal jsem nic tak hrozného, aby mě rozhodčí vyloučil. Naopak to, co pak Lukáš Vácha udělal mně, tak bylo na vyloučení. Bylo to od něj velmi nesportovní. Já jsem nikoho nezranil, nic jsem neudělal. Nemyslím, že to bylo na vyloučení. Rozhodčí se tak prostě rozhodl, i když nevím z jakých důvodů. Je to nešťastná záležitost.

Co vám tam Lukáš Vácha udělal?
Zvedl mě ze země. Ještě jsem se jim omlouval, že jsem uklouzl. Normálně mě chytil za dres a za krk a zvedl ze země. Dával jsem si pozor, abych nic nedělal. Ale to už je jedno, nechci brečet, teď už to nevrátím.

2. žlutá = vyloučení. Po tomto zákroku Kisel v derby dohrál.

Vzpomněl jste si na to, že Libor Kovařík vás nedávno vyloučil i v zápase proti Teplicím?
Samozřejmě jsem si vzpomněl. Je mi to velice líto. Ale tenhle moment derby nerozhodl.

Dá se říct, že se s rozhodčím Kovaříkem nemusíte?
Já už ho rozhodně nemusím a on mě asi také ne. Těžko se k tomu všemu teď vyjadřovat. Ale rozhodně ho teď po tom všem nemám rád, udělal ze mě trošku blbce. Byl bych radši, kdyby nás už nepískal. Nechci brečet... Tu první červenou proti Teplicím beru, ale tentokrát to vůbec nebylo.

Co podle vás derby rozhodlo?
Rozhodl trestňák, který nebyl. Takovou šanci my jsme nedostali. Faul to rozhodně nebyl. Do té doby to bylo absolutně vyrovnané a vyhrát mohl kdokoliv. Ale musím uznat, že pak to od Lukáše Váchy byla krásná střela.

Takže podle vás to od Marcela Gecova na Kamila Vacka faul nebyl?
Nebyl to faul. Ale nakonec je to jedno, prostě jsme prohráli.

Potěšil vás alespoň výkon?
To ano, ale to je málo. My potřebujeme body. Chtěli jsme to všechno otočit právě v derby a minimálně remizovat. Udělali jsme pro to všechno, ale nakonec nám body zase utekly.

Jak jste se cítil při rohových kopech, když po vás sparťanští fanoušci házeli různé předměty?
Je to nepříjemné. Hlavně jsem se bál, aby mě netrefili nějakou petardou. Když lítá jen pivo, tak to ještě jde. Člověk se bojí, to je jasné. Kdyby mě trefili petardou, tak by to byl problém. Je nutné to řešit.

Po jednom takovém rohovém kopu vznikl sparťanský protiútok, na jehož konci byl rozhodující přímý volný kop. Nerozhodili vás fanoušci?
To si nemyslím. Rozhodně to není příjemné, ale vymlouvat se na to nechci. Ale ještě jednou zopakuju, že to podle mě faul nebyl.

Kde je podle vás ta hranice, kdy fanoušci ještě podporují a kdy už kazí zápas?
Když kolem vás něco létá, tak se cítíte blbě. To by se rozhodně stávat nemělo. Je nutné s tím něco dělat. Asi čekáme na to, až fanoušci nějakého hráče trefí. Jsem rád, že jsem to nebyl já. Ale ono to všechno k tomu spěje. Je to nepříjemné. Atmosféra byla skvělá, to ano, ale tohle už bylo trochu moc.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...